FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MOVIE WITH LOVE



Semalam kat melaka, hujan lebat sangat lebat,
Jiran rumah kami yang saya cerita ( http://fatinovela.blogspot.my/2015/11/alkisah-tentang-jiran.html?m=1 ) yang meninggal tu, ingat tak? Semalam ada penyewa baru masuk. Cepat betul melaka ni kalau bab2 rumah kosong. ade je yang masuk.


So semalam bisik-bisik dengan incik lalan dan kata "confirm penyewa ni tak tahu tragedi 2 minggu lepas, kalau tahu, tak berani punye nk sewa".. incik lalan gelak2 je sambil kata "shhhh, perlahan kan suara, kantoi nanti" haha. Actually tak salah pun nak duduk rumah tu, daripada dibiarkan kosong, saya juga yang seram. Seronok! Ada juga jiran. Kalau incik lalan pi kebun, tak adalah saya takut :) 


Hujan lebat reda dalam lepas maghrib,
saya pun baring-baring lah depan tv, melepaskan kelelahan, sekarang saya cepat mengah, rase tak cukup nafas. Tengah-tengah baring, incik lalan ajak midnight movie (-_-") Allahuakbar. Kalau ikutkan rasa hati, malas sebenarnya hoi, sbb dah mengantuk dan letih, balik dah sah pukul 1pagi.


Tapi, memikirkan keinginan suami, kesian pula kat dia. Memang lah dia asyik kata "sayang letih tak? Kalau letih tak pa lah.. letih tak? Sian sayang..".. saya balas "tak.. jom lah..".. 


Bukan apa, sian kat incik lalan, InsyaAllah hujung bulan depan saya bersalin, lepas bersalin entah bile nak pi tgk movie, paling awal pun tunggu baby 5 bulan, tu yang gagahkan diri juga teman suami pi tgk movie. Walaupun hakikatnya, juta kali duk menguap masa bersiap. Haha.


Sampai je panggung wayang, saya ceria dah! Kemain lagi kan, tadi konon letih, boleh shopping, tenaga tu macam dicas-cas. Haha. Sementara tunggu waktu tayangan, pergi jalan-jalan dan beli barang. 


Cerita yang kami tengk "Hunger Game" memang best! 5/5 bintang.. sebab apa saya suka, sebab ending tak tergantung. Biaselah cerita omputeh, kebanyakkan mesti tergantung. Tapi utk hunger game ni, memang terbaik!!!!! 



Lady faizal,
FatinFashiekin


No comments: