FOLLOWER

NUFFNANG ADS

PERLU KE CEK HANDPHONE SUAMI?



Tengahari tadi,
Tengah scroll2 fb, terbaca status OH BULAN,
Mengenai "perlu ke check hp suami"..


Perlu ke check hp suami? 
Jawapan saya : PERLU.


Bagi saya yang telah mempunyai suami,
Sejujurnya saya selalu check email / whatsapp dan mesej suami saya. Yes, selalu.

Dan,
Suami saya tak heran pun.


Bahkan,
Suami saya ada perangai,
Dia cukup malas untuk buka email / whatsapp dan mesej yang dia terima. Kadang kala saya yang bising.


_______________________________________

CONTOH 1


Saya : ni encik khairi mesej nak minta awak bagi copy dokumen ni. Dia mesej 2 hari lepas tau. Sian dia tunggu, mane tahu urgent.

Incik lalan : hah! 2hari lepas, alamak, tak siap apapun dokumen tu lagi

2hari kemudian,.

Saya : dah siapkan dokumen yg incik khairi nak ?

Incik lalan : ala lupe! Malamni-malamni baru balas mesej dia.


Saya : (-_-")
________________________________________

CONTOH 2 :

Saya : ni sham mesej cuaca mendung, nak kena gi kebun tak. Skg dah pukul 9malam dah. Awak kat rumah, kesian sham‎ agaknye sorang-sorang kat kebun.

Incik lalan : hah! Yeke! Balas kan kata tak yah gi kebun

Saya : (-_-")

_______________________________________

Kadang2 kalau saya hantar whatsapp pada incik lalan, saya kena call dahulu dan kata "tengk whtsapp".. ha, baru lah dia buka. Kalau tak. Seminggu lepastu baru dibuka, tu pun saya yang buka sendiri guna hp dia. Haha. Apalah nasib aku.


Ye, dia aneh sikit. Tambahan pula skg whatsapp ada macam-macam group. Dia rimas. So dia ambil iniseatif untuk "silent 1 year" semua group whtsapp. Haha. So kepada sesiapa yg invite incik lalan dalam group whtsapp, dont worry, anggap je dia tak wujud ;p


So, apabila incik lalan jarang buka mesej / whatsapp dan email. Maka, saya lah setiausahanya utk balas mesej2 yg dia dapat. Kadang2 dia cakap, saya jadi tukang taip.


Bila baca komen2 kat OH BULAN mengatakan si isteri yang kerap cek hp suami adalah mengongkong. Bagi saya, bergantung kepada siapa suami anda. mcm saya, suami saya balik kerja hp dia slumber je letak merata. Yela, bukan kaki tgk whtsapp / email / mesej. Dn dia lgsg tak heran, saya pula bila balik rumah mmg melekat dgn Hp suami, sbb kamera hp dia cantik wooo, mmg sy slu pinjam hp dia utk update gambr di blog / facebook dan instagram.‎ 


TAPI, saya thu, ada sesetengah‎ suami yg jns melekat 24jm dengan hp, so bbincg lah, terangkan kenapa awak kena tgk hp dia. Yela, tak berbincang lah boleh buat gaduh. Korang je tahu perangai suami korang.


Tapi part hp saya, suami memang tak amik port. Dia tak heran, sebab dia tahu isteri dia ni histeria dengan dia. Depan mata pun saya boleh kata "rindu kat awak laaaa" hahaha. Ada juga lah saya kawan-kawan lelaki. Tapi saya akan ceritakan seorang demi seorang demi sorang. Almaklumlah iols ni kepoh, so kalau dalam kereta tu kuat bergosip dengan suami. Suami iols pn dh bjangkit juga lah perangai iols.

pesanan :
"Sayangi suami anda, ia hak anda, kenapa perlu ada tembok antara suami isteri? Sepatutnya adanya pkongsian, dh namanya rumahtangga. Kan"


Ok lah,
Tu je pandangan saya.
Bye


1 comment:

cik hani said...

Kalau suami jenis xbaca mesej, mmg nak kena check phone dia..tu wajib..hehehe

Kalau suami tak macam tu pun, saya jenis baca je mesej dia,whattsap dia.

Sebab dia pun jns baca je whattsap,mesej phone saya.

Kami takde niat nk check sbb busybody ke apa. Mmg jenis ikut la nak buat pe pun kat phone.xkesah.

Semua pasword email n akaun pun masing2 share