FOLLOWER

NUFFNANG ADS

ISTERI MENGONGKONG


Incik lalan :
Esk saya nak ke putrjya tau, dengan doktr baru, doktor akma.


Saya :
Perempuan ke.. putrajaya jauh tu.. kereta sama ke asing-asingggg :(


Incik lalan :
Sama lah, buat apa asing-asing


Saya : 
Tapi bila manusia berlainn jantina berdua-duaan, akan ada yang ke3 iaitu syaitan.


Incik lalan :
Isshhh, kn dh pernah kata, saya profesional...


Saya :
Nanti mesti awak singgah rnr, makan ber2 dengan dia, bergelak ketawa :( mana bolehhhhh-- saya je boleh makan dengan awak, ketawa-ketawa dengan awak :( nanti kalau kenalan saya tgk ke, mesti timbulkan fitnah.......‎


Incik lalan :
Bukan b2, punya ramaiii orang kt rnr tu,....‎ sebab tu lah saya minta izin, supaya awak tak salah fahammm...


Serius saya sedih, sampai ke malam kot kesedihan membayangkan ada pmpn lain disisi suami kite.. 9.30malam, saya mesej incik lalan lagi :


Saya :
Saya rasa sedih la, esk ada pmpn lain duduk dlam kereta awak. Bahagian saya duduk, manaboleh, seat tu untuk sayaaa‎ punya jee, manaboleh pmpn lain boleh duduk. Lepastu mana boleh awak makan ber2 dgn pmpn.. awak cme boleh makan dn ktwe dengan saya je, awak kan saya punye..


Incik lalan :
Jgn risau, esk seat tu saya letak alas ye. Lepastu saya makan join meja orang lain.


Saya :
Tapi. Saya. Sedih. Dari bercinte sampai kwin, tk pernah berdua-duaan dengan lelaki lainnnn...


Incik lalan :
Jangan lah sedih, kan atas urusan profesional, awak faham kan? 


Saya :
InsyaAllahhhhh :(


lepas bberapa minit, dia bom saya dengan mesej rupenye dia gi putrjya dgn Dr zukri, kuang asam betulllL... sengaja dikenekan rupenyeeeeeee.. dia sengaja nk tgk saya jeles ke takkkkk. Kuang ajo! Hahhahahahah‎


Saya bab suami, memang saya jaga betul.. dalam semua aspek saya jaga, tak adalah sampai mengongkong, cuma saya straight dlam lahirkan isihati, kalau cemburu, direct saya kata cemburu.. kalau marah, direct saya kata marah.. saya bukan jenis yang pendam dn nk bagi lelaki pk sendiri samaada kite jelouse atau tak. Sebab saya tahu, lelaki tak faham baca fikiran wanita..‎


Sape tak sayanggg suamiii oiiii--
Haha. 


Kalau isu bab mengongkong ni, panjangg isu ni nk dipecahkan.. cuma bagi saya, kalau jeles, terus terang, tapi jangan sampai menengking marah-marah.. terus terang, kenapa sedih, kenapa jelouse, kenapa kita rasa tk sedap hati.. so suami pun faham.. so suami pun tahu bahwa diri disayang,


Jangan lah korang buat muke derk je, minta konon suami tahu korang jeles. Perangai mcmni lah yang buat pergaduhan tau. Percayalah, suami tak tahuuuuu pun ape dalam hati korang, korang kene bagitahu..


Ok lah, dh mlm, nk tdr,
Malamni saya tidur pagoh sebab abah pinjam kereta saya ke hospital sebab my nenek masuk wad. 


Apalagi, malamni, gi kat suami, luahkan lah apa korang jeles ye (mkesure isu baru).. kalau suami gelak2, maknanya dia sayang korang dn dia pn xniat pn smpi bt korang jeles. kalau korang inform korang jeles pastu dia marah2 melenting balik kat korang secara tiba-tiba, sila sediakan asid + simen + tong.. sebab orang tak buat salah, tak perlu panik. Betul tak? 


Haha


P/s : actually saya bahasakan diri "ayang", incik lalan pula "abang".. cme bila tulis kat blog, saya better guna "saya/awak".. xde lah rasa mual sangat bila baca haha ;p


Lady faizal,
FatinFashiekin

No comments: