FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HUSBAND JAUH PADA BIRTHDAY SAYA

Every year,
Bulan oktober,
Mesti dia outstation.


Perkara paling tak best,
Mesti masa birthday saya
(T_T)


Sebelum ni tak lah heran sangat,
Sebb just couple kan. 
So memahami.


Skarang, dah husbandwife ni,
Bila tahu dia kena outstation jauh,
Sayu hati--‎
Dah lah on my birthday,


Saya :
"Saya baru lah nak sambut birthday dengan awak, kira detik 12 tengah malam dengan awakkkkk...,, baru je berangannnnnnnn....
1) berangan awak akan tulis kat kek "I love my wife"
2) berangan awak akan myorok belakang pintu bila saya balik kerja lepastu peluk saya dri belakang sambil kata "happy birthday isteri cantik"
3) berangan bila nak bangun subuh je tetiba atas buah dada saya ada sejambak bunga ros *hiks*‎
4) berangan bila buka tudung saji je ade coklat bentuk love dan teddy bear‎
5) berangan bila ke kereta je ada 1 kad manila besar kt cermin ttulis "happy birthday my anje"
...tapi rupanya masa my birthday awak jauh pulaaaaaa, sapa nak bagi kejutan pada sayaaaaaa........"


Incik lalan *dia ketawa besar bdekah mcm nk pengsan* dn dia kata :
"Ya Allahhhhhhh-- kuatnya berangannnnnnnnnn... memang kuat baca novel... memang kuat berfantasi... memang kuat tgk cerita korea...... HAHAHAHA"


Saya :
"Kalau orang lain, idamkan lelaki romantik, setakat idam je memang tak kan menjadi, kalau termakbul pun mesti that guy tu player, so disebabkan saya tahu awak ni bukan jenis romantik, saya terus teranglah apa yang saya nak, baru awak tahu.. nak tau! No 3 WAJIB. Hahahah"


Incik lalan :
"Kan pernah dapat sebelum ni bunga? Masa kahwin tu kan dah bagi sejambak bungaa... saya lebih rela bagi awak barang mahal berbanding segala senarai yang awak suruh saya buat tu"


Saya :
"Mama dah buang bunga tuuuu.. tak sempat nak bekukan, simpan cantik-cantik untuk tunjuk anak cucuuuuu..... nak laaaaaaaaaa"


_____________________________________


So disebabkan masa my birthday incik lalan sahih akan ke jerman dan holland, maknanya tk ada maknanya detik 12malam lah.. like everyear lah, cuma calling dari jauh, dia balik bawa balik coklat.. sooooo boringggggg T_T



Memang lah incik lalan kata nak celebrate awal, tapi lain dengan detik tepat, xpernah celebrate tepat masa dengan dia, mesti awal.. ingatkan this year lain macam sikit lah sambutan, sbb birthday as wife, tengah preggy lagi... tapi tak pa lah, as long husband ingat.. siap dia kalau tak kol 12tghmlm, mmg saya merajuk 2bulan. Haha




Lady faizal,
Fatinfashiekin



No comments: