FOLLOWER

NUFFNANG ADS

5 BULAN PREGNANT


My baby dah mula mnendang,
Dah timbul-timbul diperut,
Happy sangat..


Masa 1st time rasa, 2.30pagi,
Tengah tidur tetiba macam ada benda bergerak dalam perut. Saya letak tangan saya, lepastu ada respon, kena kick 2kali. 


Terus saya capai tangan incik lalan yg tgh tidur, saya letak diperut saya. Incik lalan terpingge, saya pula dah celik mata masa tu, sambil sengih lebar saya kata "baby dah mula tendang sampai timbul-timbul!!!" incik lalan sengih lebar je, dia sambung tdr sambil tangan letak kat perut saya, lepastu saya alihkn tgan incik lalan. eh, feeling pertama, haruslah iols nikmati keindahan ni, daddy nak rasa nanti dulu k :)


5bulan pregnnt, baby dh mula mendengar, saya dari awal tahu pregnnt memang kerap berborak dengan baby. Tengah mandi pun saya borak, saya kata "sorry baby, dah pukul 11 baru mummy nak mandi, mesti baby sejuk".. lalu tetibe saya dengar jeritan dari luar bilik air "oiiiii,... borak dengan sape dalam bilik air...... dengan hantu keeeeee....." incik lalan jerit. saya pun balas "saya borak dengan baby laaaa, takut baby sejuk mandi malam-malam".. incik lalan balas "habislah, cnfirm anak pun banyak cakap macam awak nanti.." hahahahah


Sekarang, bila dah rasa pergerakkan baby dengan lebih kuat, lagi lah sangat berhati-hati makan. Kalau nak makan perkara bukan2 tu, ttbe baby tendang, so saya cepat2 behave.. kalau x, sebelum ni, smuaaa saya balon dalam perut.


Ok lah, apa2 nanti saya share lagi dengan korang ye-- ‎ bye! Muah! 



Lady faizal,
FatinFashiekin

3 comments:

nadiakeeza said...

tertunggu2 update baby awk..
sebab sy pun 1st baby macam awk jugak.. hehe..

FatiNoveLa said...

Hai @nadiakeeza, bby 1st jga ye, tahniah! Best kn bila ada pglmn ptma kli prgnnt. Kdg2 mcm x caya ada someone dlm perut ni. Jaga diri yee umi! :)

nadiakeeza said...

kadang2 rasa ade gerakan halus je..
pastu ketawa sendiri..haha..
macam tak sangka..

jaga diri juge ye mom to be.. :)