FOLLOWER

NUFFNANG ADS

PERSIAPAN RAYA SELESAI


Banyak perkara nak share,
Tapi terlalu busy sampai tak sempat.
Bila tak busy pula, letih.


Allhamdulillah,
Persiapan raya. Bereh! 


Semalam, saya repair kereta di proton,
Settle je dari repair kereta,
Incik lalan call suruh ambil dia dbengkel,
Dia pun repair kerete
*nak raya katakan*


Sementara tunggu kereta dia siap,
Saya ajak dia ke parkson,
Settle kan cari baju anak-anak.
Baju incik lalan dah settle awal,
So semalam memang fokus pada baju kakak adik + adik2 saya.


Lepas settle baju mereka,
Ke mydin pula mencari kuih muih,
Tahun ni incik lalan cuma sempat buat famouse amos je, yang lain, maaf lah, tidak menang tangan, tahun lepas dia sempoi lagi boleh buat banyak cookies, this year nak bahagikan masa dengan kebun lagi. Kesian dah saya tengk dia. Saya? Nak menolong macammana, saya mana reti buat cookies. Ok2 lepasni belajar dengan suami. Haha. Lepasni k.


Balik dari shopping dan ambil kereta,
santai2 dirumah, dan saya kata pada incik lalan "bila abang nak pergi kebun".. dia pandan‎g saya aneh dn kata "apasal??"... saya balas "nak kemas rumah, ada abang susah nak kemass"..


Ye uols, ada incik lalan memang susah saya nk mengemas rumah, dia mempunyai sifat menyayangi semua benda. Semua perkara dia nak simpan. Termasuk kotak2 kosong (-_-")


So semalam bila incik lalan keluar je, saya punggah, saya buang apa tak patut yang menyakitkan mata. Puassss hati. Perkara yang incik lalan suruh simpan pun saya abaikan, saya bakar. Kalau kotak bekas kipas / blender pun nak simpan, tak ke semak stor. Huhu.


5.30petang, incik lalan balik,
Dia masuk rumah, dia tgk rumah, dia sengih lebar2.
Dia buka lagu raya, dia joget-joget.
Lepastu saya kata dengan suara perlahan "seronokkan ada isteri...."... dia ketawa, yela, dalam masa 3jam rumah dah berubah rupa siapa tak happy kan..


Padahnya, 6 petang tu saya punya pinggang mula sakit, ni semua mesti kes angkat sofa sendirian, mula lah pinggang saya buat hal macam kejang, tapi tahan kan juga, gi bazar ramadhan dengan incik lalan. Jalan kat bazar pun saya mengah2. pinggang sakit + mengah2, so paut tangan incik lalan kuat, 


Settle cari makanan, masuk kerete,
Saya tertidur. Nampak tak betapa penat nya? Tapi since prgnnt memang mudah letih. Dada rasa berdebar ke. Mengah-mengah.


Apapun, kepenatan berbaloi! 
Suke sngt tgk rumah bersih / kilat /wangi,
Bila incik lalan letak baju sepah2 je saya kata "haip!" hahaha. Pastu dia tepuk dahi aku.


Ok. Esk birthday incik lalan laaaaaaaa,
Nak bagi apaaaaaaaa--


Lady faizal,
Fatinfashiekin







Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

1 comment:

cik hani said...

kita pun dah kira macam settle dah persiapan raya.
tinggal nak beli barang untuk rendang sehari sebelum raya