FOLLOWER

NUFFNANG ADS

LAKONAN DEMO KESELAMATAN KEBAKARAN

 
 
‎Saya terlibat dalam lakonan ni sebagai "mangsa kebakaran".. okeh ini adalah bidang terjun tiba2. Telah diberitahu awal juga tapi tiada sebarang latihan. Macam yg lain mereka ada latihan. Saya sekadar datang dan terus lakonkan.


Watak saya senang,
Conteng wajah konon bleeding,
Kena bdarah dikaki, tangan dan muka.
Saya kena berada di tingkat atas,
Ecah dibawah meminta pertolongan menyatakan sahabatnya (saya) terperangkap.


Kemudian abang bomba datang membantu kami,
Seorang demi seorang.


‎Puas lah saya menjerit :
-"Tolong.... tolonggggg...... tolong selamatkan sayaaaa"
-"tolonggggg apiiiiiiiiii.....panassssssssssssss"
-"Tolong sayaaaaa....kol kan bombaaa...."
-"Tolonggggggggggg....."
-"tolonggggggg...... sakit sangat ni........"


Over gila aku.
Bab berdrama, bukan main.‎ Haha.


Bila dah jerit2 tu,
Lepas 4 minit baru abg bomba muncul,
Pehhh tak punctual, bengkak anak tekak saya wei,
Kalau terbakar betul2 confirm dah rentung jd abu.


Lepastu abang bomba datang selamatkan saya,
Datang selamatkan ecah,
Saya mula lah berlakon lagi yela nk npk real,
Saya cakap lah
"Sakit-- sakitt-- sakit"


Then abg bomba tu gelak kata
"Sakit ea? Tahan sikit." sambil gelak.
Kurang asam betul. 
Hello, berlakon okey. Serius. 
Hahahahah


Tu kes kat atas,
Kes dah diangkat ke bawah,
Silauuuu gila mata saya, dibaringkan pada terik matahari. Mampu? 


Saya dah bisik2 pada ecah
"Dah boleh bangun lum cah? Dh boleh bangun lum?"

Ecah pula steady 
"sakit-sakit-sakit"
Saya terkebil-kebil


Kemudian paramedik sampai balutkan luka lakonan kami. Ecah "sakit-sakit-sakit"

Dah last tu baru saya tahu,
Rupanya ecah memang betul2 terjatuh masa tengah diangkat. Tu dia mengerang "sakit-sakit-sakit"..


Apapun, pengalaman ni best! 
:)


Lady faizal,
Fatinfashiekin









No comments: