FOLLOWER

NUFFNANG ADS

PERTUNANGAN FASHIEKIN&FAIZAL

Sebelum memulakan entry,
bk iinfom,
gambar dari Dslr belum hbis edit.

gambar2 ni dari hp aduk incik lalan dan ada yg direct saya snap dari lappy.
tq wahidah :)


allhamdulillah,
majlis blangsung sederhana dn meriah

John Legend - All of Me







Lirik lagu + video klip yang sangat menambat hati saya,

tersuka lagu ni masa pi nilai dengan incik lalan.

dengar lirik dia terus kuatkan radio,

incik lalan cakap pun saya kata

"ssshhhhh,lirik dia best, lagu ni untuk awak.. dgr2.. diam2"



lepastu dia terus tutup radio xnk dengar.

hahahah.

dia kn pdengki.



tapi, seriously lagu dan lirik dn videoklip sgt best !

tunjukkn betapa kita sayangkan pasangan kita,

yang saya letak kt blog ni ada lh "cover"

usha tau ky utube. best.



klu drive tu dgr lagu ni,

tergamam dalam senyum.

lepastu terbayang bayang kenangan manis.

acececece hahahaha





What would I do without your smart mouth?
Drawing me in, and you kicking me out
You've got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright


My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh
How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you


My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh
Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard


'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all of me
And you give me all of you,
 
 








SEBELUM


Saya : abah kata nk jumpa tau, nak bincang. Takut tk ? *sambil buat muka mengerikan*

Dia : alright, boleh, tak kisah pun.

Saya : eh, bukan sebelum ni nervous ke jumpa abah ? Haha

Dia : tak kisah, kn bakal menantu.



HAHAHAHAHAH

Perbincangan dan segalanya bjalan lancar,
Allhamdulillah..

2hari lagi !!!!!!

:)



MINGGU LAST

Sebelum tidur malam tdi,
saya sengih panjang2,
berangan2.. happy2..

dalam hati bkata
"eee, xsabr tunggu esok, incik lalan nak belanja shopping.. beli baju raya, beli heels, eee seronoknyaaa"

so malam td memang saya tidur dalam iman dan senyum, tk sabar tunggu pagi.


TIBA PAGI

dia ; kita pi nilai sekejap, pukul 12 kita balik melaka cari barang ye.

me ; ok, takpe, dapat jalan2. hehe



NOW, 5pm kami bru sampai melaka, rushingg shopping. sepanjang jalan pergi balik orang duk kol cari dia, itu sampai, ini sampai, nk jumpa dia lah.

haih, punoh.
incik lalan cme sengihh je,
tp apapun shoping ttp shopping?
cuma, masa suntukkkk.

mari blari lari dlm shopping cmplx

NIKMAT SUARA

Fuh, 2hari xda suara !
Bila bercakap pun mengah,
Nk surf orang pun sesak dada
Antara gatal tekak, xkelua suara dn jaga nafas spaya x tkepit suara.

Bila makan pula deria rasa x ada,
Semua samaaa ja rasa,
Payau (-_-')

Rindunya suara saya yg ala2 fasha sanda tu,
*nk jugak fasha sandha. Hahahaha

Incik lalan bila kol saya,
X habis2 mbahan

"Ni sapa ni ! Mana kekasih saya !
Awak ni sapa ! Kenapa bukan kekasih saya yg angkat telefon ni !
Oooo, awak nk mengorat saya ye !
Ada hati awak ye !"

Kurg asam je.
Pastu kata sore kite mcm mak nyah,
Mencikkk !!!!!

KEEP CALM & I LOVE HIM

1) When I look into your eyes I see a future 
2) You make me happier than I ever though possible 
3) You stand by me, even when I'm too much to handle 
4) Even at my worst, with you I'm at my best .
5) You tell me that I never have to worry about a thing ,
6) You make me feel like I am the luckiest girl alive ,
7) You are like my drug, and I cant get enough 


With love,
Fatinfashiekin

CUBE TEKA

selamat hari guru !!!

sempena hari guru ni, semalm sakinah upload lh gmbr kami masa zaman sekolah, memang lawak dn rsa nk tekan button delete 88kali. haha


harini tgh duk bbalas komen dgn kwan2, incik lalan ambil hp, sibuk nk tgk gmbr saya yg mna satu, bkobar-kobar dia, sambil episod brebut rebut hp.


tapi hampeh,
10kali dia tunjuk,
10kali salah !

saya kata "gmbr awk mse sekolah, tjuk 1 minit pn saya kenal tauuu"

puas dia tenung muka saya,
tanya masa sekolah berat bdn sy brpe,
still salah (-,-") nampak sgt lh skg iols ni cute mcm princess bbnding dlu haha


at last slepas dia fokus gmbr 200% bru jumpa saya yg mnastu, dia punya gelak boleh gegar kereta, dia kata

"ni bukan saya je x kenl ni, kalau abah pun cnfirm x kenal mnasatu anaknya !!! haha. hitammnyaaaaaaa ! ni klu masani saya tserempk dgn awk pn x hingin ni hahhaah"



(-_-")


kurang asam je ek,
hehhehe. yelah, zaman mana reti makeup2 ni, pakai pun bedak tabur je. kihkih.

selamat hri guru cikgu !!!!

SEMOGA DIPERMUDAHKAN

Mode sekarang,
Bunga-bunga. Haha.
Gambar ni pun last week,
Nampak tk betapa busy nya saya sekarang ?
Klu dl, take photo trus upload,
Skg asyik hang dlm draf,

Tiap kali sabtu tu,
Mestii terkejar sana sini.

Fine, before this pun mmg tkejar sana sini,
Tpi this month lagiii havoc.
Lagi mengah2 iols,
Maigrain2 iols.
Stress2 iols.

Nk gi kedai tukang jahit lah,
Dh htr baju fitting sblm ni,
Tp still longgar dn x cun. Haih.

Nk cek mata pula,
Then kena marah,
Rabun iols mkin tinggi,
Silau makin tinggi,
Mata senstif naik merah2. Huhu
Punnn kena marah..

Hegeh2 ke kedai bunga,
Cari2 bunga kmdian tk bkenan,
Mana nk cariiii bunga ala2 baldu tu...

Paling tenang kat alam semestar ni,
Incik lalan lah,
Busy dengan projek dia je,
Hal lain dia kata "relax lah, small matter"

Semoga semua CUNN hendaknya !
:)

In love,
Fatinfashiekin

INCH LOSS

Haaa, nampak tak.
Nampak tak.

Sebelum ni bila saya pakai jam,
Ketat... tk bergerwk pun,
Sekarang boleh pusing2,
Longgar.

Terima kasih dumbell,
X sia2 usaha tiap malam menimang anda,
X sia2 berpeluh lencun hari2,

Ada dumbell untuk peha tk ea,
Pinggang kecik,
Perut dah flat,
Tangan meruncing,
Peha masih membunting lah.
Hahahah

Apapun, goodjob fatinfashiekin
*tepukbahusendiri*

Diet atkins #fasa3

With love,
Fatinfashiekin

KETAGIH

Balik kerjs direct jumpa incik lalan,
Sbb "maybe" sabtu incik lalan nk uruskan urusan dia,
So jmp harini utk backup sabtu klu x jmpa.

Wajib okeh at least seminggu sekali jumpa.
Bertahun-tahun couple, tu lh yg diterapkan.

Ada org kata. Jgn jmp slu nti bosan.
Saya pula, jnis suka gila jumpa dia,
Bukan shja jumpa, even bthun couple,
1hri bjam-jam gayut hehe.

Thats y lh incik lalan  bising sblm ni mgnai bill saya,
At last, dia daftar kn pelan bru utk saya.
So kami bborak/sms percumaaaa,
Gila jimat ! Bill x sampai RM100.00 pun.
Bulan lepas RM49.00,
Bulan ni RM58.90 bbnding sblm ni ada plus 0 kt blkg,
Bill sampai je kena bebel cz numbr saya atas nama dia.

Yang tak suka, intrnet lambat (-_-")
Pujuk incik lalan suh upgrade, dia balas
"Kata nk bjimattt"
Kedek.

Thats y sekarang jumpa je incik lalan klu sblm ni,
Parking je kerete sy akan sengih dn hulur tgan nk salam,
Sekarang, sy parking je kereta,
Terus lari kat dia dan kata "nak hp !!! Nk instagram !!"
Huhu.. yela, dia pya kualiti photo cantik !
Lagisatu, internet laju bdesuppp--

Yg bt kan lagi syok,
Incik lalan tk aktif langsung laman sosial,
Paswod dia punya fb pn dia sibuk tnya saya,
So lagi saya mengambil peluang,
Hp mmg incik lalan pya,
Tp akaun fb,
Akaun instagram,
Akaun email, dlm hp dia,
Semua saya punya.
Hahaha.

Bagi incik lalan,
Bb hp yg penting "GOOGLE"
sbb dia nk baca blog politik,
Tu je. Lain tak ada.

Disebabkan terlalu addict dgn hp dia,
Sometimes jmpa saya dia biarkn bateri hp sikit,
Dan bila saya cari cable charger hp utk krte,
Dia kata x bawa, pdahal dia sorokkn.
Pastu dia kata "nak jumpa saya ke jumpa hp?"
*sengih*

With love,
Fatinfashiekin

LUANG MASA YANG MANIS


Salam,

Harini manis, wpun muka saya masih mbulat,
Tapi saya happy. Rasa sengihh sepanjang masa, hehe.


Trime ksh pd incik lalan sbb dia dh inform yg dia akn sgt bz tp still luangkn masa tnp mhampakan.. masa ni br lh sy sgt bsyukur sbb cuti pd hri sabtu, so incik lalan dpt settle kn urusan dia pd hari ahad. 

One step closer--

Entry sy x byk,
Byk pkara saya hold di draf,
Tiba masa, sy upload dgn detail.

Bye


With love,
Fatinfashiekin




Sent from Samsung tablet