FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SINOPSIS AHAD

(Gambar diupdate esok)

Hai ! Akhirnya ahad yang dinanti melabuhkan tirai.

Sebelum tidur ni,
Saya buat sinopsis apa yang berlaku.

Pagi-pagi ADT call,
So rasa pelik. 6.30 pagi ???
Mesej kak alai dan kakani,
Masing-masing kata tak ada buka famasi,
So saya start enjin,
buat pemeriksaan.
Allhamdulillah tak ada apa.

Lepas cek famasi,
Terus ke melaka.
Dalam pukul 8.30 saya sampai melaka,
TAPI.., dia ? Bangun tidur pun tak lagi,
Mandi apatah lagi.
Sampai 9.30 saya tunggu dia.
Janji orang utara betul,
Suruh kita awal datang bukan main (-_-)
Kata nak cepat, nak cepat. Cehh !

Kemudian ke UPM ambik kakak (nadzirah), sebab nak tolong kakak ambil skuter kat shah alam.
Member dia (farid) tolong bawa.
Kami (en lalan, saya dn kak)
Tunjuk rumah. Kemdian bagi farid upah bawa sampai ke UPM semula dari ShahAlam.

Aha, sebelum pergi amik kakak di fakulti,
Kakak ada mesej farid maybe lambat katanya sebab farid still kat shah Alam. Then incik lalan bawa saya round UPM dulu,
Dia tunjuk kan kat mana dia belajar,
Kat mana libary selalu dia pergi dulu,
Kat mana dia makan,
Kat mana dia konvo,
Dia kan suka membangga diri.
(*Mata keatas*)

12 tengahari akhirnya sampai ShahAlam,
Pergi lah rumah orang yang jagakan skuter kakak. Saya tak kenal pun.
Dalam fikiran saya.
Saudara ke ?
Sepupu ke ?
Orang kampung ke ?
Kemudian, kakak pi salam dn cium tgan.
Incik lalan pn salam tp tak lh cium tgan,
Sampai turn saya. Saya gelabah...
"Perlu cium tangan keee tak ???????"
At last, cium juga lah. Tk pa, hormat.
Rupanya orang satu kampung mereka kat kedah.

Yang bestnya tengk muka orang yang jaga motor kakak namanya kak Lieya,
Saya familiar. Berteka teki lah juga.
Hah ! Rupanya kawan-kawan kt FB juga.
Berjumpa juga akhirnya.
Tapi saya memang senyap dan terkulat-kulat. Anak dara, ofcz lah senyum simpul dn tkuis-kuis je. Hehe
Ontheway balik, incik lalan kata "napa cium tangan ??" Sambil gelak besar.
Me : (-_-") *aku tak salah rasanya*
Sopan santun amalan mulia kan ?


Petang :
Sesi tengk ikan koi kat area Damansara Utama, peh ! Ikan-ikan kat sana sebesar peha saya. Harga pula dalam lingkungan hantaran seorang gadis. Bayangkan ??

So selayaknya untuk incik lalan, bukan saiz peha saya, tapi tapak tangan saya. Tu pun mak oiiiii, ikan kembung blh dpt bratus kilo lah..

Then,
Makan-makan satey kajang.
Dannnn pulang :)

Allhamdulillah,
Everything awesome.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: