FOLLOWER

NUFFNANG ADS

IKAN BAKAR MAK SAL (GERAI NO2) SABAK AWOR

Harini weekend,
So makan-makan kat sabak awor !
Lama tak makan sini.
Bagi johorean,
Sabak Awor memang lah terkenal.
Kaya dengan seafood,
Makan diatas air.. Terapung..

So ada 9 kedai semuanya,
Kebiasaannya kami bila ke sabak awor terus akan ke gerai numbr 8,
Sebab memang famouse,
Kerap kali masuk TV.

Tapi bagi saya,
Orang tempatan,
Hmm, masakan dia dah hilang kick.
So, sampai je,
Kami memilih kedai number 2.
Percubaan pertama.
Langkah je kaki nampak gerai tu.

Saya respect,
Usaha pekerja menahan kami supaya singgah di kedai mereka.

"Kak ! Makan sini kak ! Duduk sini kak ! Kami ada macam-macam masakan !"

Sebenarnya, Mula-mula kami hampir menghala ke kedai wak jos juga, tapi kami berhenti dan kembali ke kedai number 2 tadi :)

Actually,
Lagi sedap !
Sangat sedap !
Lagi best !
Tak menghampakan !

Lepasni sure akan makan ke kedai ni lagi. Kesimpulannya, jangan sekadar memilih "jenama" tak semestinya populer dan mahal itu sedap. Kan ?

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: