FOLLOWER

NUFFNANG ADS

DARAH DAGING

My cousie (abang farid) akan berkahwin dengan pasangan pilihan hati NooraAshikin (shikin jgak kan ? Hehe) so tadi sibuk. Gambar yang sempat saya ambil pun cuma waktu packing-packing keropok. Nak ambil gambar lain-lain tak sempat, tangan pun kotor. Mengupas bawang. Yelah, buat doa selamat memohon selamat pergi dan balik :)

Best berkumpul ramai-ramai. Keluarga belah abah memang sangat-sangat best. Aih nasib lah wahidah kena jadi pengapit kat nilai. Kalau tak confirm saya pujuk dia ikut. KakAin pun sama, dia tak boleh ikut sebab last week dia dah cuti :(

Tadi lepas merewang. Duduk-duduk berborak seisi keluarga. Saling bertukar cerita. Paling lawak cerita mak uda. Mak uda ni memang sangat-sangat-sangat lemah semangat. Bawak motor/kereta jauh-jauh pun tak berani. Kalau dengar berita ada orang meninggal sure tak keluar rumah. Kalau dengar berita orang kena rompak pun tak kelua rumah. Senang cerita, terlalu risau, takut dan bingung.

TAPI mak ude dikurniakan PAK UDE. Seorang suami yang suka menyakat. Kadang-kadang kesian tengok mak ude. So tadi mak ude cerita :

1) Pergi funfair. So pak ude beli topeng muka hantu berambut panjang mengurai. Esok paginya mak uda pi toilet. Menyanyi sambil gosok gigi. Keluar je dari toilet depan pintu ada rambut mengerbang !! *sila bayangkan hantu penanggal* HAHA. Apa lagi, menangis lah makude. Pak ude ketawe terbahak-bahak. Yang lawaknya, rambut topeng tu disusn cun punya mengerbang macam hantu penanggal. Disangut pada baldi. Rambut dihalakan ke pintu toilet. Hahaha ;D

2) Kat rumah pak ude ade kerusi ala-ala cerita hantu. Alaaa, kerusi malas yang bergoyang-goyang tu. Pak ude letak selimut putih atasnya dan matikan lampu. Lepastu panggil mak ude ke ruang tamu sambil goyang-goyang kan kerusi tu dalam gelap mcm gaya drama hantu indon. HAHA.

3) Mak ude keluar sekejap ke luar rumah. Lepastu pak ude balut badan dengan selimut putih buat ala-ala pocong dan tunggu dibelakang pintu dalam keadaan lampu mati. HAHA.

Ada lagi tau pak ude buat !

4) Pi mandi kat taman tema. Naik pelampung double. Pak uda dah tahu mak uda ni penakut. Then pak uda suh mak uda meluncur kat gelongsor air. Pak uda kata "ala, tak jauh, pusing2 dekat je" boleh bayang kan tak ? Badan mak uda lebih kurang adibah nor. Bila meluncur je rupa-rupanya gelongsor air tu berliku-liku. Sepanjang gelongsor tu sekuat-kuatnya mak uda jerit "AllahuAkhbar ! AllahuAkbar ! AllahuAkbar !!!!!!"

Tragedi-tragedi kat atas pun semua buat mak uda menangis.

Pak uda : biar kuat semangat
Mak uda : mana ada ! Tu bunuh bini ! Mana lah tak lemah semangat ! Kalau mati terkejut semua salah abang~!

Lepastu kami menyampuk :

"Kalau mak uda meninggal, mak uda pula takutkan pak uda dan kata ABANG, NI AKUU NI ABANGGG.. ABANGG TERKEJUTTTT ??"

HAHAHA

Serius riuh rendah rumah tadi.
Lepastu mak uda kata abah lagi lah, bulan lepas amy search datang pagoh. Saya tak ikut sebab lewat malam sangat. Abah pi lah. Terserempak dengan pak uda dan keluarga kat sana. Mak uda kata kat tengah-tengah padang abah sorang yang menyanyi sekuat-kuat hati "ISABELLA ADALAHHHHHHHHHH~!!!!!!!" sambil tangan melambai-lambai syok sendr keatas. Bila amy search jerit dari stage tanya "semua orang manaa ????" Abah sorang yang jerit "SAYA ORANG PAGOHHHHHHHHHHHHH~!!!!!!!!!!!" dalam keadaan semua menoleh. (-_-") nasib saya tak ikut abah. Kalau tak. Sure segan gila ! Hahahahahahahah

Siap-siapa bakal menjadi saudara kami. Don't worry. Sure dapat serasi kan diri dengan cepat !! Hehe ;)

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: