FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BLACKBERRY VS NOKIA



Memandangkan sahabat handai kesayangan saya menggunakan maxis. Iaitu : kak Ain, Kak Aida, Mama. So saya terpaksa membeli sebiji hp muroh supaya dapat meminimumkan penggunaann.

Blackberry :
Saya sayangkan blackberry saya sebab, BB sangat mudah untuk cek email. Berkaitan dengan email sangat mudah cekap pantas dan smart. Pada BB simkad celcom digunakan pada numbr 019-652 saya tu. BB digunakan untuk berhubung dengan incik lalan dan sahabat handai yang kaya raya atau dalam makna lain, hp mereka memiliki BBM atau WHATSAPP. Haa ? Hp uol ada tak ? Kalau tak da, still tak cukup hebat. Haha. Hah ! BB juga tahan lasak. Percayalah ! BB saya ni asyik jatuh bkecai bderai. Bukan tu saja, pernah juga masa saya cuci muka kat sinki, so cuci lah sambil pejam mata kan. BB pula saya letak kat penjuru sinki. Bila sudah cuci, buka je mata, saya tengk BB saya sudah dicurahi air. Blh byg kan tak ? BB dalam sinki dan paip tbuka. Fuhhh. Tapi don't worry ! Bukti kehebatannya ada pada saya. My BB masih sempurna berfungsi :)

Nokia :
Dulu zaman sekolah. Pakai nokia dah kira hebaq gila dah. Lagi-lagi bila ada orang sms. Peh ! Rasa diri hot. Lagi-lagi bila kita pasang pula calleringtone. Peh ! Aku lah paling kaya. Poyo kan ? Sigh. So, perbincangan dilaksanakan antara saya dan incik lalan. Yela, apa2 hal kena berbincang dengan dia. Nanti tiba2 ada hp lagi satu, kata kita tak setia pula cemana ? Kan ? Kan ? Dan dia pun ok lah. Yang rasa tension. Jualan HP kat pagoh desa permai ni. HP cikai2 pun RM159 ! Comeon ! HP ni dah dalam keturunan paling mundur kot. Oleh kerana harga tak logik. Beli lah kat melaka. Haih. Jauh betul ye semata kerana HP muroh ni.

Even penggunaan maxis saya hanya tertumpu pada Kak Ain, Mama dan Kak Aida. Actually terasa beban bill k. Uall bayangkan ? 1 hari saya mesej kak ain 200sms (gosip+oder), kalau maxis-maxis cuma 1sen. Kalau celcom-maxis 20sen tau. So 200smsX30hari. Haaa ? Tu kalau 200sms. Kalau lebih ??? Kami dah lah banyak je gosip nak cerita. Then dengan mama pun banyak juga berborak. Yela even hari2 jumpa kat rumah. Still juga lah sms. Contoh : "mama jangan lupa masak sedap2. Akak lapar nak pitam". So, sebagai langkah bijak.


BLACKBERRY : CELCOM+INTERNET
NOKIA : MAXIS + GOSIP
Settle !! ;)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.





No comments: