FOLLOWER

NUFFNANG ADS

IFTAR

Bulan Ramadhan kalini,
Tiap kali berbuka dengan incik lalan,
Tak pernah dapat nasi.

Punyalah kita ni lepas balik kerja ters ke melaka. Bergadai nyawa dengan kelajuan sebab kejarkan waktu berbuka, bila sampai melaka. Dia menunjukkn sikap sentimental value nya pada saya. Baca paper lah, pergi situ lah, pergi sini lah. Kemudian masa banyak terbuang.

Tapi yang tak tahannya tu,
Kalau kita nk gerak, dia pesan :
"Jangan sampai lambat sangat tau"

Masalahnye,
Dia yang lambat. Haish.
So, semua tempat dah full.
Byak kali dah kejadian macamni jadi, at last berbuka dalam shopping complex, sambil berbuka sambil shopping. Bayangkan, tak senonoh menongang air sambil menolak troli. Lepastu, pernah juga buka makan cempedak goreng je sambil berjalan kaki di bazar ramadhan cuz semua tmpt full. Dan terbaru, pun xda tempat, so berbuka dalam kereta sahaja (-_-")

Kadang-kadang rasa nak marah juga, tapi belum sempat buka mulut, dia dah kata "ni kamu punya pasal" sambil dia buat muka tidakk bersalah. Dan saya ? Jeling sinis lah. Nasib baik lah even saya kuat makan tapi memandangkan dah tua ni, xde lah merengek nk nasi sambil hentak2 kaki. So terima dengan pasrah even dapat berbuka dengan air kosong je ataupun kuih2 yang bukan kegemaran saya, tapi dia. Eee. Kenapa asyik dia je menang ? Kuih kgemaran dia DANGAI. Kkaida dgn mama pun kata "kuih org tua" haha

Ok lah, sedikit sebanyak kenangan ramadhan tahun ni. Tahun depan ? Semoga lebih baik dari tahun ni. Apa pun tak boleh ;p

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: