FOLLOWER

NUFFNANG ADS

CARELESS = CUAI

Fine. Pgakuan. Saya memang seorang gadis mudah lupa dan cuai. *sigh. Sometimes rasa tension pk kan kecuaian saya tau.

Contoh 1 :
Kemas rumah bukan main tip top. Dapur pun berkilat lah segala ceruk. Habuk setitik pun tak ada. Bilik tidur pula saya ubah, buat susunan baru, pindah sana pindh sini. Bila settle mengemas, LUPA ! "Eh, mana aku simpan tupperware applelady ??" Situasi dalam bilik pula "eh, mana aku punya dokumen pting" manaa manaaa manaa.

Contoh 2 :
Lepas bayar atau beli barang. Duit tak simpan dalam wallet (dalam wallet ada sikit je konon nak simpan) so letak lah kat kawasan yang tidak nampak, so x lah seluk je kan. Tapi, bukan kawasan tk nampak, MEMANG DA TAK AKAN NAMPK sebab lupaaa kt mana diri sdri sorokkn ! Oh my God !!!!!

Contoh 3 :
Pergi pasaraya, so parking lah kan kreta lot bwah tanah. Then, lupaaaa, "mana keretaaa akuuuu. Kereta akuu hilangggggggg" rupanya. Ada. Cuma lupa dekat mana (-_-)

Contoh 4 :
Tgh main hp, kemudian simpan. Dan kemudian tanya incik lalan "kamu ada sorokkan HP kite ea??pulangkan balik. Kite nak gune. Cepatlah. Nk update fcebook. Cepatlah" padahal incik lalan tak ada amik pn dan kene marah balik "ehh dia ni, tengk, cuai lah tu, lupa letak mana Hp la tu... Mana HP ??" Rupanya saya sendiri simpan dalam dashboard. Aishhh.... Bhya la (-_-)

Now :
Ambil wudhu' buka lah cincin, solah 5kali sehari. So konon yakin "ah, lepas amik wudhu' pakai lagi, tak mungkin lupa" dan tadi lepas solat magrib, tgh surf custmer, nak tulis cara makan pada pesakit kat zipperbag dan terperasan ! Jantung bdegup laju ! "Eh ! Mana cincin aku?!!" Dan terpinga-pinga. Hilang kat rumah atau kat farmasi ?? Sebab lupa dalam keadaan mamai. Sedaya upaya ingat waktu subuh ? Macam ada ambil. Zohor ? Macam ada ambil. Magrib ? Macam ada ambil.. Semuaa mcm adaaa,

Cuai kan ? Careless kan ? Apalah nasib badan. Nasib lah mama tu pengingat. Dan nasib lah incik lalan pembebel. So saya mudah lupa, so kalau lupa apa2, akan call mama dan mama direct jwab "ada dalam laci number 2. Bawah Fail warna kuning, ada satu envlope coklat, amik buku warna biru, page 23" peh !! Hebat !! Awesome !! Cool !!..

Incik lalan pula sebab dia kuat mbebel, so apa pun dia akan pesan dan ingat kan dalam nada membebel dalam setiap perbuatan yg akan saye lakukan :
"tiket tu simpan elok2. Ha jgn simpan celah2 poket handbg, letak dalam wallet. Kereta dah kunci belum ? Cek sana nanti tak kunci lg. Smartag dalam kereta pun sorokkan sebab smartg pn org curi sbb mahal, duit2 kat dalam kereta tu even syiling, even RM1 simpan, orang yg tak ada duit sgp bt apa sahaja,"

Psttt, saya anak abah, ikut perangai abah lah ni kot muda lupa ! Haha ;p aish, kena amalkan gingko lah nampaknye. Hehe


With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: