FOLLOWER

NUFFNANG ADS

CERITA INDAH DAHULU

Bila pk kan pasal kehidupan,
Kadang-kadang saya tergelak sendiri,
Rindunye masa yang lepas. *sigh :)

Kenang semula,
Perbezaan dulu dan sekarang.

Dan kadang2 terfikir
"Aish, macammana aku boleh tak bosan dulu kan ?"

Kalau nak dibayang kan lah,
Dulu dengan sekarang,
Adalah lagii TOUGH dulu,
Tapi dulu penuh dengan HARMONI :')

Dulu sebelum kak ani kawin,
Kk ani kerja 12jam,
Saya dan kak ain pula bekerja dn OT secara bergilir.

DAN, company ada bagi kami rumah
sewa berhadapan dengan farmasi,
DAN, masa tu saya dan kak ain still tak ada lesen kereta, company ada bg kereta company juga, so kak ani sorang je lah sumber transport kalau nak kemana mana.

Malam2 lepas balik kerja,
Aktiviti bujang kami, adalah menanggung kelaparan. Haha.
Balik je, jalan kaki ramai2, pergi beli mee bandung bungkus, kadang2 teringin makan beger, kelua ber3 beli beger.
Kalau tk tapau mknan pn kami masak makanan simple org bujang, sambil masak memsak nti sorang lagi membasuh baju (guna tgan ok), sorang lagi mngemas bilik. Heaven ok !

Pernah sekali tu tau,
Tak ada bekalan air,
Kelam kabut lah mencari air untuk simpanan di rumah sewa, paling penting untuk ambil wudhu' serta sewaktu dengannya.. Mula2 kami ke petronas, petronas pn tak ada air, kemudian kami ke Masjid. Pukul 11malam okeh. Dah gelap gelita tau masjid masa tu, saya ingat lagi, kak ain duk dalam kereta, saya buka pagar masjid, kak ani pula jengah masjid, baru berape tapak, rase seramm. Kemudiannn ape lagi, kami pun blah. Haha. Kami ambil keputusan beli air DR SUKIDA (alah yg chef wan tu) malam makin larut, pasaraya pun tutup, kereta kami je kat situ, demi air pya pasal, beli juga lah beberapa tong, then tibe2 terbau kemenyan tau, saya kata pada kak ani "kak ani ada bau kemenyan tak?" Lepas tnya soalan tu kk ani tgk sy smcam, dn sy memahmi, ape lg, cepat2 blah dari kawasan kjdian. Haha. kesimpulannya pergi farmasi, sebab farmasi guna tangki. Dn smpi skg saye tfikir, knpe x tgerak nk ke farmasi ek. Haha.

Dulu,
Saya dan kak ain peneman kak ani dating, huhu. (Blh cerita pd anak cucu dia). Pergi makan2 ke, mesti ada dua bidadari mengiringi tau. Bukan apa, kami mengelakkan maksiat, haha. sebelum raya, dieorg shopping2 dekat tanjung muar pn saya dengan kak ain ikut, ingt lagi, 9.30mlm kami pergi, pukul 3pagi baru balik. Hehe. Sangat seronokk !

Dulu tak macam farmasi sekarang,
Dulu cctv pun tak ada, nak pantau custmer pn bedasarkn mata kasar. Tapi pk balik, dulu tak pernah merungut. Cuba sekarang ?? Cctv rosak, masalah dunia lah k. Rasa kaki lenguh pantau custmer, padahal dulu kami tak kisah.

Dulu, malam2 sure lpas solat dan mgaji, kak ani akan bgayut berjam jam dalm bilik. Lepastu tengah populer cerita KEKASIHKU SERU, sangup tgk Al-Kuliyah kat TV1 sebab seram. Haha. Kak ani tgh bcinta. Manakala saya dan kak ain asyik silih ganti bermasalah (betul tak kak ain ? Hahaha)

Dulu pn saya bekerja without blackberry k. Masing2 hp biase je, hobi kami dengar lagu, donload lagu, kemudiannn ambil gambar ! Pergi kerja masing2 kalau dilihat pada gambar, tudung warne warni. Hahaha. Aish, rindu !!

Saya rindu waktu dulu,
Dulu serba kekurangan lagi teruk dari sekarang, tapi sgt bahagia.

Dan sekarang, Allhamdulillah,
Rasa kesyukuran seharusnya dipertingkatkan. InsyaAllah. Suatu hari nanti akan jadi kenangan terindah juga :)

Dn saye rindu kak ain !
Rindu makanan bujang kami yg same setiap hari. Berjimat katekan. Hehe.

Boleh tak ek buat ulangtahun
Memperingati waktu Do-Re-MI ? Haha

*entry dhasilkan slepas menonton cerita bujang lapuk, terasa persamaan disitu pd waktu dulu :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: