FOLLOWER

NUFFNANG ADS

JAVANESE : REWANG & MUNJUNG

Assalamualaikum

ok. nak story ttg kenduri haritu,
actually macam orang lain juga lah,

malam sehari before kenduri,
kupas bawang besar, bawang kecil, halia, bawang puih satu dulang.


harap maaf ye. gambar kalini tanpa pengeditan ;p


taraaaa, siap mengupas bersama seisi keluarga :)


lovely cousin ! yg sibuk bbual cz dah lama tk bjumpe


ini disebut "rewang" bagi msyarakat johorean or javanese :)


anak2 buah yg berjaya menggamatkan suasana
tanpa mereka sure sunyi sepi,
sampai ada yg bdarah didahi okeh (-_-)


last photo, sikit kan ?
alaaaa, busy kat dapur lah.
as tuan rumah, takkn nak pegang hp 24jam, anak dara lg,
tk elok kan ???
last pic ni pun nk ambil gmbr si baju maroon tu ;p

actually incik lalan smpi rumh pkl 5 ptg,
tu pn lmbt dn mgelat sebb semua org dah siap masak tau,
dia dtg just makan,
tapi saya dah awal2 booking tugas untuk dia.
iaitu MUNJUNG.

munjung bgi msyrakat johorean bermksud mengagihkan makanan
ke rumah2 di kampung. saya pegang list nama2,
incik lalan drive. dan serius dia banyak soal dan pelik,
so org kg dah kenal juga lah dia, *fine, malu ;p
kemudian tunjuk kan dia keajaiban kampung saya. hehe
keajaiban yg ditunjukkn ialah,
jalan shortcut kg, tu je. haha.

7pm siap htr makanan dari rumah ke rumah,
kemudian dia solat maghrib dan mandi kat masjid,
sebab segan katanya lagisatu, bukan muhrim,
so nak jejak masuk bilik tdr saya, tunggu ! pinang sy dulu ;p
heheheh.

11pm semua nya berjalan lancar dan tamat.
myaksikan plawanan bola MALAYSIA vs BAHRAIN.
dan Malaysia kalah (-_-)

ok. bye

with love,
FatinFashiekin


No comments: