FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KATA DALAM HATI


Assalamualaikum

BEWARE
"Entry berunsur jiwang "

Lately.. saya dapat byk berita gembira dr kawan-kawan. 
Kawan-kawan saya nk bertunang! nk kahwin. 
yg for sure saya lah yg terlebih excited
sbb ye lah.. kwn2 sama sekolah... kwn2 sekerja.. 
tibe2 dieorg kahwin dulu? ape kes? haha. * joking! hehe. 
but the truth is.. saya sgtt sgtt sgtt happy. 
sebab dieorg dah jumpa seseorang yg mampu.. 
sanggup dan layak sehidup & semati bersama. 


semua tahu kn bukan senang bertunang dan bkahwin ni.. byk dugaan. 
tambahan pula di usia muda ni kan. byk betul rintangan. 
Andai belum yakin dengan seseorang tu..baik jangan. amik masa lagi. tak pe.
kdg2 dlm kita mencari yg lebih baik kita akan berjumpa dgn yg salah dulu. 
Tapi korang.. saya sgttt happy untuk korang! 
dah bau-bau nasi minyak sorang sorang nih! :)


saya tertarik dgn salah seorang kawan saya ni. 
cerita cinta dia cukup istimewa. 
berkenalan sekadar tahu nama.. pendidikan & sedikit mengenai diri masing2. 
then berjanji bertunang & janji bercinta selepas kahwin. 
and mesti kita semua mcm 
" eh eh kekal ke? dah kenal ke hati budi betul2 ke? " 
.. tak nafi.. saya pun berfikiran mcmtu.. tp ape yg cukup menarikk... 
mereka bahagia hingga ke saat ini. 
saya tgk dieorang mcm org baru couple. hehe.. 
happy & indah memanjang. muka bahagia tak terkata. 
semua org tgk dia mesti rasa mcm sama yg saya rasa. 
tak boleh dnafikn  :)


cinta? apa itu cinta? mcm2 keluar dlm kepala kn?
lagi teruk ada kata cinta sekadar manisan di mulut. 
bila bercinta betul2.. hah! ckp tak serupa bikin! 
tabur dgn segala janji manis.. harta benda.. then choiiiiii! 
ckp tak serupa bikin. depan manis sgtttt.. belakang? 
Ya Allah! semoga Allah beri petunjuk kepada org-org sebegitu.


Betul kata orang-orang tua. orang-orang lama.. 
time muda-muda nafsu lebih tinggi dr akal. 
sebab tu kdg2 ada yg tersalah pilih. sbb betul. 
bila semakin tua.. semakin dewasa.. semakin matang.. 
pilihan teman hidup kita sgt berbeza dgn yg kita impikan dulu-dulu. 
sebab kita syg masa depan kita & kita bukan nk main main.


Sakit. sakit bila in love dgn org yg salah.
Sakit dia lain mcm skit.. betul kn ?
tambhan pula kepada yang dah couple lama. 
tp semakin lama semakin annoying perangai. 
wah wah.. ingat dah lama makin kenal makin boleh buat hal eh? :P 

.. ingat kawan-kawan.. selagi belum bernikah.. 
selagi hubungan itu belum halal.. kita punya hak.. 
kita belum hak milik kepada pasangan kita tu lagi. so jangan lah.. please.. 
makin lama makin meluat jadinya nnt. 
ni belum kahwin.. dah kahwin? makk aiii... merana hidup! 
tak semestinya semakin lama tu kekal.. semakin lama tu kenal. 
ada yg 10 tahun couple then berpisah! so benda-benda cmni sush nk ramal. 
tlg lah berfikir dulu sebelum ckp apa-apa.. buat apa-apa.. janji apa-apa. 
Tapi apa yg mampu kita buat berdoa byk2.. 
semoga Allah permudahkan semuanya. 

so jagalah pasangan elok-elok andai betul-betul sayangkan dia. 
selalu berdoa.. andai dia jodoh yg terbaik kekalkan lah.  

Jangan terkilan andai 1 hari ada yg lebih baik dtg kepada pasangan kita. 
walaupun kita percaya dia.. tapi bagaimana andai hatinya selalu terasa.. selalu terluka.. 
boleh berubah hati bukan?


cinta itu untuk melengkapi. mcm saya pernah quote kan dulu..  
" jangan cari yang sempurna.. sebab tiada yang sempurna dlm dunia ni.. 
Tapi jangan ragu-ragu andai jumpa yang lebih baik "  
.. jadi jgn takut kepada kelemahan diri sendiri. 
carikan pasangan hidup yg mampu membimbing kita kepada yg lebih baik. 
kita akan hidup smpai tua &sememangnya mahu sampai ke syurga bersama 
jadi pilih lah yg betul-betul layak untuk di dampingi.


ok noktah. heeee. sampai sini je coretan hari ini. 
ilham semua dtg selepas baca article2 menarik &motivated smlm. 
byk betul yg nyata &tersembunyi dlm CINTA ni sebenarnya. 
buka hati. buka mata. minta petunjukNYA.



" Cinta. Adalah anugerah Allah yang sangat indah. 
Bimbinglah dengan akal dan peliharalah dengan Iman "


" Andai belum temui yang benar-benar jangan tabur janji manis. 
Andai sudah jumpa yang satu hargai lah dan bersyukurlah "


p/s : penulisan kali agak berterabur kwn-kwn. 
tak tersusun yea. sorry if kelam kabut baca. heeee. sbb sekadar menulis. :)


No comments: