FOLLOWER

NUFFNANG ADS

RAYA WITH GIRLFRIEND AND BOYFRIEND

Assalamualaikum..

Selamat Hari Raya !!!
Meriah tak raya you all ? Saya ? Serius kaki lenguh-lenguh ok. Raya sana sini.
Banyakk tetamu, tak pun saya yg jadi tetamu. Allhamdulillah. Terisi juga waktu2 raya saya. Ingat kan bila dah berumur ni, kurang lah perjalanan :)

Raya pertama je dah *pengsan !
Sebab ?? Saya demam, hidung sepanjang hari running nose, tebersin-bersin, even beraya ke rumah saudara mara pun still mengekalkan kesopanan dan keayuan wajah, sdaya upaya buat muka cool, tapi sebenarnya dalam hati duk istigfar banyak kali sdaya upaya mengawal diri dari bersin. Actually semua ni terjadi cuz pagi raya tu masa ke kubur tok gerimis dengan cuaca mendung dan saya ni cukup alahan pada something yang sejuk dan berdebu, teruss menerus lah selsema dan demam, balik braya telan 2 biji ubt dan berehat.

Raya ke 2, harini lah kan, pun BUSY. Hangout wif my dearest friend dari zaman skolah ok. Qyna, fendi, maya, wati dan nabila. Actually ada ramai lagi tapi masing2 kampung jauhhh. So tak dapat hangout dgn kami lah. Pjanjian utk hangout pukul 10pg, tapi saya seawal 8.40pagi dah parking kereta di rumah wati, ok lah dia dah siap. Kawan2 yg lain, sampai je rumah mereka, haaaa, peluk bantal. Hudoh perangai. Kecuali qyna sebab dia sedang memetik buah-buahan dsekitar rumah dia dn TQ so much sbb bagi saya buah yg banyakk tu. Heehe.

Tak banyak rumah kami round. Tapi yang melambatkan masa disebabkan sesi photography kami. Apepun, sangat indah ! Bukan senang dapat kawan macam mereka, even masing2 dah berjaya, TAPI perangai still gila2 ok. Sangat happening. Bila ingat kenangan zaman sekolah :) ada yg kena halau bdiri tgah padang (maya), ada yg kenaa bdiri luar kelas (qyna), ada yg kena tarik rambut slu (fendi), ada yg suka tidur dalam kelas (maya jugak) hehe. Macam2 kenangan, 

Saya ingat lagi, masa tu ustaz aziz (garanggg) suruh kami senyap, dan dia bleter panjang. Sebelah saya adalah wati. So kami bborak menggunakan kertas (suruh syap kn), pas-pas kertas dan mengutuk ustaz tu, then KANTOI. Last, pintu depan saya, pintu belakang wati. Bdiri di luar kelas sambil memegang bunga. Segan gile, then senior2 form6 lalu. OMG. Tapi kenangan maniss ok.

Masa april fool, actually kelas kami tingkat ke 4 ok. Paling tinggi. Pernah nampak tangga batu cave ? Hah sekolah kami macam tu, dah lah banyak tangga, then di tambah naik ke tingkat 4. Gigil. Ok sambg cter, masa tu april fool, ada. Lutut mendaki tau. Then Adalah cikgu bagi homework dan saya, qyna dn sbhagian budak kelas tak siap homework. Fendi ketua kelas kami. So dia masuk je kelas dia bt announcement "cikgu rosniza nak jumpa mereka yang tak siap homework kat pejabat NOW !!" Bila kami turun lah kan untuk ke pejabat, sampai je ground floor, dari tingkat 4 fendi menjerit "eh ! Korg nak kemana !!??? April fool !!" Memang kejam ! (-_-) hehe. Gigih ok mendaki balik tangga2 yg banyak tu dan kemudian mgejar fendi.

Dengan kenangan dieorang suka sembunyikan beg sekolah. Bila dah balik baru dieorg tunjukkan tersangkut kat syiling kelas (-_-) terkial kial ok nak turunkan beg then gosip2 kan saya dengan budak pemulihan OKU (muliadi) dah lah mereka sangkut beg setinggi tingginya kemudian suruh muliadi tlg ambilkan. Haha. Memang fendi sah kejam dari dulu sampai sekarang.

Form5 memang best ! Even habis exam kami ttap kesekolah even hujan lebat dan basah kuyup. Sanggup ke sekolah tau, kelas kami memang besttt sangat :)

Fendi (fer), kinah (sekidon), saya (lulu), fiza (miss word), syakila (datin), nizam (kecut), rashdi (mancis), ifah (siput), safuan (gesek), maya (mernado), nabila (itik), syulri (cicak), hafis (pipi), tika(mantap).. Haa, see, ni sebilangan mereka yang diberi nama oleh kami, kekal sampai sekarang tau. Contoh, rashidi dipanggil mancis sebab rambut dan warna kulit. MasyaAllah, zaman sekolah adalah indah :)

Puas hati dapat hangout dengan dieorg dari pukul8pagi sampai 11malam ok (dengan keizinan parent).

Plan seterusnya, reunion ke genting. InsyaAllah !

Gambarrr nanti ye, sedang diedit oleh graphic designer kami a.k.a camerawomen. Nanti d'tag lah kat FB. Wait !! :)

Friend, I'm bless cz I know u. Love u all :')

With love,
FatinFashiekin

No comments: