SURPRISE ANAK KEDUA UNTUK SUAMI

Hujung bulan 3,
I kan ikut husband outstation kat Westin. So kami plan nak bawa kakak adik jalan (reward utk upsr) plan memang best lah, kononnya bulan 12 ni lunaskan hutang tak berjalan tahun lepas pd kakak adik.
.
Tapi dalam masa sama seronok bercerita, i pula tgh berkire-kire,
Aish, kalau mengandung, bulan 12 tu tengah tarikh berslin (serius tak sangka pun pregnant) i confident je tak pregnant masani. So da cek flight tiket tau, nk booking da, hampir2!
.
Awal april,
I buat upt test, jawapannya "upt samar", uish, apa i pk akan terjadi, macammana nak holiday bulan 12 niiiiii, i bersalin masatu 😑
.
Incik lalan duk sebut je plan holiday, i pula terkuis kuis dan kata "kite pi sebelum cuti sekolah tak boleh ke?" Tapiii, kesian kakak adik 😭
.
Incik lalan da pelik da i ulang-ulang cakap bulan 12 tak dapat join, dia asyik tanye "kenape-kenape-kenape"
.
Bila upt da betul2 pekat,
Masatu incik lalan balik kerja,
I get ready makan petang,
I letak upt kat bawah tudung saji,
Bila incik lalan bukaaa je,
Dia terkejut 😆😆😆
Dia kata "Plan bulan 12 cancel lh nampaknya" hahahahahha.
.
Maka, bulan 12 adalah waktu i berpantang, alaa kesian kakak adik, tahun lepas no holiday, this year pun sama,
.
Nampaknya,
Mereka bercuti area melaka je laaa,
Maafkan ibu wahai alisya dan akila,
Salah kan abah korang, ibu tak bersalah dalam hal ini 😆😆

Comments

NUFFNANG ADS