CERAMAH TOPIK KEUSAHAWANAN


Allhamdulillah, semua berjalan lancar,
Macam last post yang i cerita,
I dijempt utk mberi ceramah mengenai topik keusahawanan, dan i kena buat demo cara pyediaan kerepek pisang yang diniagakan.

Sejujurnya,
I nervouse.
Minta pendapat incik lalan,
Dia kata topik yg dia selalu bg talk adalah mgenai program (kerja), so sesuatu bdasarkan fakta dari buku,
Topik i pula mengenai pengalaman.

So bila incik lalan kata macamtu,
I fokus dan recall semula macamana i involve kan diri dari jualan 3 angka menjadi 5 angka (dlm setahun)
.
Tarikh yang ditunggu pun tiba,
2.45petang sampai,
Diiring naik,
MC mula bg kata aluan,
I senyum dn ambil microphone.
.
Memang i gementar,
Tapi i nak semua orang tahu dan belajar apa yang i dah buat dan lalui,
So seikhlasnya i cerita kan apa yang i buat dn berharp mereke fham dn gembira nk mula bniaga :)
.
Gementar yang i rasa, masa sebut Assalamualaikum je, lepastu terus i rasa berkeyakinan. Rasa seronok pula. Haha.
.
Paling mengharukan bila semua cikgu kagum dgn semangat i,
Cikgu siap tanya, macammana i kekal energtic, jwpn saya, ofcz sbb i ada husband yg mmhami dan ofcz juga i bsemangat sbb nak jadi seseorang yang dapat banggakan suami dn keluarga :)





Comments

NUFFNANG ADS