Sunday, November 26, 2017

MALAM MINGGU

Malam minggu.
Buka youtube kat tv,
Dengar lagu kegemaran anak,
Suami baring kat pangkuan,
Anak joget2 gembira.
.
Aku rasa,
Bahagia
.
Cukup indah

Thursday, November 23, 2017

AKU MANUAL DIA AUTO


I sejenis manual πŸ‘©πŸ»dia sejenis autoπŸ‘¨πŸ»I mudah lupa,kena catit baru keyin. Dia pula sejenis pengingat dan teliti,siap buatkan program supaya memudahkan kerja i (i just catit detail oder-akan direct ke invois-masuk ke sale)

.

Tapi, on suis laptop pun i malas, acaner ? 🀦🏻‍♀️🀦🏻‍♀️🀦🏻‍♀️

.

#myhusbandsosmart #pityhimbecausebemyhusband 

#hahahahah



Sent from my iPhone

INSURANCE PERLINDUNGAN TERBAIK UNTUK ANAK

Thank you daddy !
Yey utk kaseh,

Insurance : DONE ✅ 
SSPN : DONE ✅ 
Tabung haji : DONE ✅ 

I ambil insurance ni dari staff incik lalan iaitu liza,
Walaupun itu staff ofis incik lalan,
Tapi kami dah ngam gile,
Kan i dah kate, mate2 i banyak πŸ˜†πŸ˜†

Best tau dak2 ofis company incik lalan, semua sporting, i pun rase mcm i pula geng sekerje dieorang 😘

Masa kasih baru lahir,
Incik lalan bt kan akaun tabung haji,
Then kaseh dah setahun, buka pula SSPN daddy kata nk cutt cukai huhu, dan harini mmndangkan kaseh nak 2 tahun, daddy upgrade masukkan insurance pula. 

Kaseh, if u read this bile unda besar,
See, mommy daddy love u so much !

Sesiapa nk ambil insurance prudential boleh rujuk pada 

+60 12-319 8915 (KAK LIZA)


πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡




Sent from my iPhone

Wednesday, November 22, 2017

PLAN TAK JADI

Plan kami cuti sekolah nk sambut birthday kakak dn adik di legoland,
Mmg nk bg dieorang berada di syurga kanak-kanak, hotel betul2 di legoland sdri, so anak2 tak kan penat.
.
Cume, macam berat ht nak call hotel dan minta tambahan deko bilik utk kejutan birthday, da plan, kakak adk buka pintu hotel, akan terkejut dgn surprise. Ptt la berat ht, rupenye plan tak menjadi.
.
Kakak adk byk kali pujuk ke legoland, tp mmndngkn legoland tu panas x mcm genting, kami berat ht, kami ingatkan this year genting siap...dan this year ingtkn before kakak upsr, nk bg dia happy cz lepasni dia anak dara.
.
Tapi,
Hajat tak sampai ler,
Mereke penuh dengan kelas tambahan πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘kak siti tak bagi ambil 😭cikgu xbagi.
.
So sekarang, plan asal berubah 100%, nak bercuti kat mana ye,
Jgn sebut langkawi,
I da byk kali pi haha
.
Nk bwk ke MAPS PERAK,
cuma dapat amik kakak plg lama maybe 2 malam,tak cukup masa, dn kami kena hadir ank pak cik cha tunang, tk boleh tak hadir sbb silaturhim antara saudara penting bagi i. fuhh, konfius πŸ˜‘
.
So bermula la episod i scroll hotel sekarang, mencari tempat yg blh tdr lena dn dpt bermain. Dimanaaaaaaa—
.
Come on idea,
Come on.....

Sunday, November 19, 2017

KASEH OO KASEH

Kaseh dah nk 2tahun !!!!!!!
Haish nak buat party kecil kat sekolah dia, ofcz lah i nk tema yg princess2, i memang jaga betul si kaseh tu, dia kalau nak pergi sekolah pn bersiap macam nk p berjalan πŸ˜†teacher pn slu tegur baju kaseh πŸ˜†


I dengan kaseh mmg BFF,
Kiteorang mommy dan daughter yg penuh kasih sayang, eh tapi gaduh juga, gaduh 1 minit lepastu kami akan peluk each other, daddy kalau tgk perangai kami akan kata "elehhhhh" HAHA


Memang kaseh lg manja dgn incik lalan, tp lg geng dgn i. Manja bab berkepit dengan daddy dia, tp kalau nampak toys ke, dia datg kat mommy sbb i memang mommy yg prihatin dn sejenis tak sampai hati, kalu incik lalan, no is no... kalau saya, senyap2 masukkan troli, sampai kaunter nnti daddy bayar jugaaa.. yeay **give me 5 with kaseh** πŸ˜†πŸ˜†


I terlaluuu syg kaseh,
Bila tgk kaseh tu i akan bayangkan dia i mase kecik, dia kan anak sulung, so i tak kan bia dia rasa mcm apa ank sulung slalu rasa,.


I slu tnya incik lalan
"Ayang isteri yg baikkan ? Dgn ank pn baik, kan ?" -sambil sengih angkat2 kening

Incik lalan
"Boleh laaaa.., so so so laaaaa"

Saya
"Eh manaada so so so, mmg baik tau ! Penyayang, masak pun sedap !!"

Incik lalan
"Bab makan dah lapar, telan je, HAHAHA

===kurang asam betul===
πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘


Dia sambung
"Yelaaaa, baik la dgn anak, cume kuat bebel je dgn kiteorg"

===kurang asam===
πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’


Eh bebel tu aset seorang isteri dn mak tau, tak ada bebel2 ni, sunyi hidup uols hahahaha

Wednesday, November 15, 2017

MUSIM HUJAN

Perkara paling best musim hujan,
Incik lalan tak ke kebun,
Baikk je duk rumah πŸ˜†

Perkara paling tak best musim hujan,
Nak keluar rumah hantar anak ke sekolah, COD kerepek, lencun hoih πŸ˜‘

Tuesday, November 14, 2017

SUAMI

Allah begitu baik hadirkan aku dia,
Sabarnya dia,
Rajinnya dia,
Bijaknya dia,
Cukupnya dia.


Dulu orang kata
"Ah lepas kahwin semua berubah"


Tapi bagi aku,
Nikmat lepas kahwin lagi manis,
Aku padam pahit lama dia,
Aku cipta manis aku untuk dia.


Terima kasih Tuhan,
Untuk pelindung yang sempurna

TAHNIAH DADDY

Tahniah daddy !
Dari 6ekar ke 16ekar, then naik berekar-ekar. Tahniah !!!!!!!

Untung mommy ada suami macam daddy, untung juga daddy ada isteri macam mommy HAHAHAAH

Kami sangt mengimpikan hari tua yg indah, oleh itu skg kami tgh sama2 berusaha merialisasikannya πŸ˜‡

Saturday, November 11, 2017

DIA GODA LAKI I

Ada gadis selalu goda husband i,
Siapa lagi klau bukan,
Kaseh Aneeqa Farzana πŸ˜†

KILANG KOTAK MALAYSIA

Ok sambung entry lepas,
Lepas hantar kerepek ke selangor,
Terus ke kilang kotak,
Kotak kt rumah habis licin,
Isnin ni ade pgeposan lagi,
Allhamdulillah sabtu pun kilang buka,


Lega wei da beli kotak,
Penting tu.....

Kalau sesiapa nak thu kt mana i beli kotak, whtsapp i okeh :
019-652 9329

Nanti i explain location
😘😘😘

LALAN FOOD DAH MAKIN TINGGI

Harini sabtu, dan kami menghantar kerepek ke sebuah cafe..
Yeay ! Da lame berurusan rupenye selama ni i berurusan dengan keluarga salah seorng menteri malaysia ! Bukan saudara mara atau sepupu tau, tp darah daging ! Isteri..


I tak nak mention sape,
Walaupun i sgt myokong parti politik ni, tapi atas dasar hormat dn privasi, i tak nak la dedahkan siape..

Walaupunnnnn, peh kalau i upload kat ig yg i selalu berurusan dengan keluarga menteri tersebut siap ke rumah, siap ke cafe, siap ke sekolah yg diasaskan, confirm la org lain terkejut ! Dn mesti orng tabik atas pcapaian i..


Mmule kntoi, masa pi rumh beliau, pelik apasal ada gambar menteri tersebut kt rumah, then kakak menteri kata "Datin dan Dato pya ye" i terkejut ! Balik terus cek sapa pengasas SMA tu, sah, bukan calang2 orang.

Otw balik, incik lalan kata "jangan upload kat mana2 siapa menteri kita berurusan, kita kena hormat privasi mereka, kalau artis boleh la kite nk selfie la, tapi bab2 politik dan menteri camni, kite jage dan tunjukkan kite profesionl berurusan dgn mereka, so kite profesionl berurusan dgn mereka, mereka pun selese bila kite jage privacy mereka"

Then i kata
"Nanti kita buka kilang suruh beliau rasmikan mesti best !"

Suami kata
"Tak perlu, jgn harap apa2 dalam perniagaan.. ikhlas berurusan dengan mereka, abang tak nak kite bniage berurusan atas sebab nak sesuatu"

I diam dn mengiyakan apa yg incik lalan cakap, dan sekarang i berurusan dgn mereke pun sama mcm mula2 i tak tahu siapa mereka,

Apapun, rasa terharu sangat,
Tiap kali ada event apa2 mesti tak lupa nak oder kerepek pisang lalan food ❤️apa jua majlis lah yg diadakan lah.

Sunday, November 5, 2017

CUTI SEKOLAH DAH DEKAT

Tak sabar tgu next month,
Holiday lagi, tp yela tak cuti lamee, siapa nak settlekan kerepek nanti hehe


Dan yg pasti,
Sambil holiday pn masih bniage,
Untg tau bniage,
Contoh kos holiday 2k,
Tapi dalam sehari dpt bt sale 2k,
So holiday mcm ditaje πŸ˜†


Untuk holiday kalini,
I tengah plan somethg simple surprise utk kakak dn adik 😘
Dieorg slu kata "suke dkt melaka"
Dn i pasti ! Kalini lg dieorg akn suka gileee... πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡

Thursday, November 2, 2017

BIRTHDAY GIRL 26 OKTOBER

Birthday i,
Macam i cerite,
Kami ke KL, sambil holiday,
Sambil COD kerepek.
Allhamdulillah dapat tempahan 50kg kerepek, peh memang i tak tidur tau malam sebelum ke KL sbb nak siapkan tempahan.

Kami stay di concorde hotel,
Checkin pkl 4, then berenang kt pool hotel, mlm pula celebrate my birthday 😘

Me : abang nk bg ayang hadiah ape

Incik lalan : hadiah tambah anak

Me : **jeling tajam**

πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Segala apa yg i nak,
Incik lalan tunaikan ahad tu,
Fuh seronok jd birthday girl !!


-----------------------------------

Incik lalan : yang,orang jumpe abg kate abg nampk mude hehe

Me : eh abg x jawab ke ofcz laa, bini pucuk mude kot, baru 27 tahun,

Incik lalan : **die dengki tarik tudung i**


πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†