MULA BERNIAGA

12.30 pagi die mesej i
"Kin ajar aku bniaga"

Masatu i tgh tidur tp i terus bangun dr tidur dn bborak dgn dia,
I tahu mayb dia rungsing,
12.30pagi memikirkan untuk mula bniaga, i yakin dia tgh bmasalah, tp i tak tanya pun kenapa, i kata i sgt boleh tolong 😇kami msj sampai 2 pagi, then tiba2 dia senyap mgkin ttidur, baru lah i sambung tidur.

Kawan i ni surirumah,
Ada 2 orang anak.
Bila dia kata nak bniaga,
I sokong dia ! Mcm awak semua serba tahu, i mmg sgt nak surirmh semua ada duit poket sendiri.
Walaupun dari rumah,boleh buat duit.


Mula2 i explain apa patt dia buat,
Kelebihan dia, apa perlu dia mulakan, segalanya i ajar.

Tapi dia kata
"Suami tak sokong aku nak mula niaga kin" kawan i ni mcm da sedih dn pts harap.

Dan i kata,
"Pecayalah, nanti da ada pelanggan, oder selalu masuk, suami org paling happy dn dia akan rasa bbangga"

Then kawan i mula niaga,
Sampai sekarang, laku wei !
Dn dia pn kata suami dia sgt bangga dn siap inform org2 ofis lg 😇

Allhamdulillah,
I pn tumpg bbangga dgn pniagaan dia skg, i pesan juga
"Bila ada masalah dlm bisnes, tu bmkna ada peluang utk lebarkn lg bisnes"

Kepada surirmh yg tgh baca blog i,
Jom mula ada income sdri even dari rmh ! Seronok tau, sambil main hp sambil duit masuk 😘


Tips mula bisnes :
Muka tebal, poket tebal

Comments

NUFFNANG ADS