FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BILA AKU KAYA DAN TUA

Sekarang i dengn incik lalan, "suke" untuk survey design rumah. Dan buat anganan bersama rumah rehat tua kami nanti 😇


Suka bbincang dengan incik lalan mengenai design rumah, apa yang patut ada dan tak patut (contoh rumah sekarang, ruang makan boleh dilihat dari ruang tetamu, i sangat tak suke. Dan bathroom ada 2, tapi ruang laundry sempit, i sangat tak suke. 3, pintu dapur kami menghadap jiran punni x suke, sepatutnya pintu dari sebelah kanan, so terus ke laman kanan rumah)


So kami berusaha dan berangan nak buat rumah impian masatua kami (tak salah kan berangan) 😊 kat whiteboard rumah tu i tulis besar2 azam kami, "RUMAH IDAMAN WAKTU TUA" dan i kata pada incik lalan "saje tulis azam besar2 supaya semangat hehe


TAPI,
Tiap kali bincang,
Saya rasa sedih,
Teringat tok yang i,
Terbayang bayang tok yang duduk kat beranda rumah sambil renung jalan sorang2.rumah tok sangat besar, almaklumlah 12 anak. Dan bayangkan bila semua tak ada duk situ.


Entah,
Rasa sedih,


Tiba2 teringat,
Ada 1 malam lepas kahwin,
My family nak belanja makan,
Tapi tok yang da tak boleh jalan masatu, terpksa tinggal tok padahal kami nak pi havefunn, i nangis cakap kat mama abah "kesian tok"


Even then mak long dan fir ada jaga tok, tapi i sangat sedih, yela, nak celebrate benda happy tapi kena tinggal tok. I bayangkan if i tu tok. I rase bersalah sangat (untill now)


Bila incik lalan plan nak rumah best2 ni, i jadi takut, i takut rumah besar nanti sunyi. Pernah tak awak semua bayangkan, tua nanti, anak2 dah membesar, apa jadi pada diri sendiri ?


Ok2. Emosi pula hehe.
I makesure rumah i ade bibik, driver, tukang kebun, boleh jadi teman borak hahajahaha (gile melampau berngan)

HAHAHAHAHA

No comments: