FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KANOPI WARNA KUNING DAN BIRU


Untuk pengetahuan anda semua,
I hate blue + I hate yellow,
Tapi for my wedding,
Yellow dan blue adalah tema bagi majlis perkahwinan saya.


Baju yang dipakai oleh apek dan luniey ada lh sama warna dengan baju persandingan saya.
Kuning pula dipakai oleh dayang.


Sekarang saya blur,
Apa warna yang sewajarnya saya guna untuk kanopi. Mula-mula saya memilih warna "gold + krim" tapi ramai dah guna warna ni termasuk my cousin sendiri. Dan saya pula, tak berkenan something yang sama dengan orang lain. Then next choices adalah "kuning putih" tapi mama tak berkenan. Saya sangat mengidamkan kanopi serba putih tapi pengikatnya bwarna "kuning/gold" nampak suci kan? Tapi punnn mama tak sukaaaaa.


Incik lalan lagi lah pelik, 
Dia cadangkan :
Blue turqoise + pink


Saya kata :
"Are u sure yang? Warna pink untuk kahwin? sebab saya kalau tgk orang kahwin pakai pink, saya akan kata "si lelaki mesti selalu ikut cakap bini" tak pun "si lelaki mesti sayang bini"..


Incik lalan balas :
"Yeka! Kalau mcmtu tak nak lah!!" hahaa


Majlis kahwin dengan berunsur pink bagi saya sangat sensitif. Bagi orang lain maybe normel lah kot. Bagi saya, otak saya yang sentiasa fikir bukan-bukan ni akan berfikir panjang mengenai pengantin lelaki. Almaklumlah, mata iols ni macam ada laser ;p


Kak liza (owner kanopi) dah tanyaaa je "kin, warna apa kin, jangan sampai tak ada kain kin, nanti akak pasang warna pelangi kin" heheheh. Saya pun blurr niiii.. acaner niiii...


Ok! Esok tanya akak tu, ada tak kain warna yellow dan blue turqoise, kalau ada, kire setuju. Kalau warna tu tak ada @ sedang digunekan kainnya. Kita sambung bincang-bincang lagi ye nanti.


Esok plan saya,
No dating! Darah manis! 
Esok masa untuk memanjakan rambut ni,
Treatment bagi lemah lembut gemalai,
Baru lah nanti boleh kibas-kibas rambut kat muka suami. Hahahaha *pang*


Sebut mengenai adat orang supaya tak berjumpa sebulan sebelum majlis, tak ada maknanya,
Seminggu sebelum majlis nanti nak kena fitting baju pula. So memang akan berjumpa.


Tolong doakan majlis saya berjalan lancar ye,
saya sayangggg anda! 
Muah.


Lady faizal,
Fatinfashiekin



No comments: