FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BANTING-MELAKA-PAGOH



 
 

Sehari sebelum,
Incik lalan call,
Tanya shift kerja saya,
Dan saya pula mmg balik petang,
Dia ajk ke banting, 
Teman ambil barang


Incik lalan :
"Esk balik pukul 6 kan? Jom teman ke banting"


Saya :
"Eh, baik hati tetibe ajak kite.. biasenye dengan en zul ke, en adam ke, zarul ke. Hehe"


Incik lalan :
"Awak kan suka jalan2 dengan saya, ‎tu saya ajak awak, tahu, mesti awak suka punya. Kalau x dibawa, nanti awak asyk kata 'dah lama tak jalan jauh-jauhhh' asyik ulang-ulang"


Me :
"Yekeeeeeee.... ke sebab bila saya yang teman awak rasa seronokkkkkk... awak rasa happpyyyy .. hhaha"



Balik kerja 6 petang terus ke melaka,
Sampai melaka 6.30,
Terus ke banting naik kereta saya.
Alasan incik lalan,
Bonet kereta saya besar.


8.45malam sampai banting,
Area pantai morib,
Ambil barang,
Makan beger namanya
"Beger kahwin special"
Relax2, call mama kata dah kat banting,
Pesan pada mama akan sampai rumah lambat.


Tepat 11malam sampai melaka semula,
Pindah2 barang, 11.15 gerak balik pagoh,
Tapi ada pengalaman tak syok,
sepanjang perjalanan diiringi van jenazah.
Aduhhhhhh... dah dekat tengahmalam,
Jalan lengang, yg banyak lori,
Tu pun semua kat lorong kiri.
So mmg x boleh memotong.


Bukan takut,
Tak. Cuma. Bayangkan.
Malam. Tengahmalam. Van jenazah.
Tak boleh memotong. Perlahan
(-_-")


Jalan pagoh, sunyi okeh,
Sunyiiiiiiiiii...
Mula lah saya teringatkan cerita khurafat lah,
Cerita mengenai kawan kak ani kerja sbgai pemandu van jenazah.


Bila saya kat lorong kanan,
Van jenazah kat lorong kanan,
Saya x boleh memotong,
Bila saya kat lorong kiri,
Dia pun masuk kiri,
Ehhhhhhhhh van ni, bergurau.
lepastu saya "honnn"
Yela, saya kat kiri, dia ‎ masuk kiri mengejut,
Nasib baik saya sempat brek,
Kalau x, accident dgn van jenazah bersama jenazah tau. Fuhhhh....


Spanjang jalan nak masuk kawasan saya,
Saya kol incik lalan,
Tapi tak adalah cerita apa2 kat dia,
Sebab incik lalan tu bukan blh dpercayai,
Pantang betul cerita bnd2 ni kat dia,
Nanti lagi dia menambah-nambah.
Saya dari takut, kena heart attack pula nnti,
Dia punya gurauan mmg kasar okey.


Ok lah.
Sekarang 1pagi,
Nak tidur.
Bye. Muah.


Lady faizal,
Fatinfashiekin



No comments: