FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KASIH AYAH

Bye-Bye kakak dan adik.
Mereka balik kedah dah.

Incik lalan confirm sunyi laa,
Seminggu penuh dengan jerit tawa,
Pasni senyap--
Eh ! Seminggu ke ?
Tak. 3 hari je kot.
Selebihnya kakak dan adik bkepit dengan saya.


Confirm lepasni dia demam,
Trust me--
Dia dah menunjukkan simptom2 demam,


Yala, jalan sana, jalan sini.
Berendam pantai dari pagi sampai ke terik mentari sehingga condong matahari tu. Tapi masih kukuh dia melayan anak2.


Even hidung selsema tersumbat,
Usaha juga meniup pelampung, even macam nak bersembur. Hahaha.

Setiap hari,
Shopping-Shopping-Shopping
Chicken rice shop / kenny rogers / MacD. Sebut je nak makan apa2 pun confirm dapat.. Untung ber binti kan AHMAD FAIZAL ni. Hehe


Tiap kali kakak adk dtg sini,
Memang layanan tip top lah,
Minta lah apa sahaja pada incik lalan,
Dapat punya.

Bila nampak incik lalan usaha nak happy kan anak dia, even letih tapi masih tsenyum. Even demam tapi masih kuat mendukung mereka berdua. Even berpanas terik tapi langsung tak merungut penat. Baru saya faham, itu lah namanya "kasih ayah"..

Pernah nampak ayah kita mengeluh ?
Pernah nampak ayah kita nk kita bsedih?
Pernah nampak ayah kita x bantu kita?
Pernah nampak ayah kita x usaha nak dapatkan apa yang sangat kita hajat kn ?
TAK KAN ?

Kalau ada pun,
Bersebab-- tk mungkin seorang ayah nak anak bersedih dan segala permintaan tk tertunai.. Mungkin ada air mata yang disembunyikan jika dia menolak tiap permintaan anak nya..

Susah macammana pun akan diusahakan.
Kan ?

Dear ANUAR MOHAMED (My Dad)
Dear AHMAD FAIZAL,
U're my truly hero :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: