FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KUCING SAYA

Dia balik,
Dua2 mata dah berair.
Kiri kanan. Susah bukak :'(
tengk dia tdur pn tak tutup mulut,
Lepastu tbersin bersin,
Takut tgk dia bernafas :(

Nak hantar pergi klinik memang tk mungkin lah, sini sush cr klinik haiwan.
Bf ?
Doktor haiwan ?
Dia ?
Ah, lgi gila risau ok !
Dia doktr paling tak boleh caya.

_________________________________________

Me : my cat punya badan panas ! Demam ! Panas sangat :(
Him : badan kucing memang panas lerr.
Ayo. Hahaha.

Me : kalau bagi ibuprufen boleh tak :(
Him : bagi IBU AYAM baru ok. Hahaha.

Me : kucing saya mati tak ??
Him : MATI. Hahaha.

See...........
Tak membantu langsung.

_________________________________________

Skg malam je my cat msuk bilik saya,
Tengk dia tbersin sgt kesian,
Hidung tersumbat. Nak bagi PCM dengan ubt selseme incik lalan bising katanya nanti mati... Alaaaa..

Nk bagi incik lalan suh tengkkan.
Dia ?? Rasanya kucing saya mati lagi dia suka. Sebab dia peminat ikan.
Saya peminat kucing.
Bila bgabung ? Ikan VS kucing ?
Bperang ok.

Saya tak lah rapat dengan this cat,
Dia anak yatim piatu. Dari baby tiba2 ada depan rumah. Dia tak pernah minum susu ibu. Kiranya my family ni "keluarga susuan dia" haha. Tak adalah saya belai2. Dia bijak. Bila pergi kerja, dia duk luar rumah, jaga rumah, jalan2. Bila saya balik ke, dia pun ada kat rumah.

Saya sebenarnya tak suka sayang sangat sesuatu. Saya pnh crita dalam post saya yg lama. Saya pnh ada sekor kucing kesygan. Suatu hari, saya pergi ke kota tinggi 3hari2malam. Bila sampai rumah, dia tak balik2. Saya menangis bsungguh sambil menjerit nama my cat.

Since that day, saya tak amik port pasal kucing. Sebab saya takut sayang punya sayang. Hilang. Aha, dulu masa kecik. Kucing yg mati, saya buatkan kubur. Bacakan doalah.

Dan this night, my cat demam selsema dan entah, 2 malam dia masuk bilik saya. 1st night saya keluarkan, sbb saya ada alergik kan ? Saya suruh abah bagi ubat ikut arahan incik lalan. Dn saya dah ugut incik lalan, mati kucing saya, siap dia ! Saya cabut misai dia !

Malam ke2, saya tgk my cat msk lagi bilik saya, dan for this night. Ok. Saya izinkn dia tdr bilik saya. Serius sedih tgk cara dia bnafas. Saya tidrkn my cat sambil selawat. Macam mak tidurkan anak dalam buaian.

Hopefully my cat akan sembuh.
Tak suka lah tengk lemah2 macamni.
Sesak nafas pula tu ;'(


Salam syawal,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: