FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KEJUTAN HARI JADI UNTUK KEKASIH

Salam,

hai. lama tk update apa2 kt blog. haha
sorry. really3 busy.
banyk cerita pending.
tk pa, update yang penting je lah ye ;p

mengenai kejutan last week yang konon2 hopefully menjadi.
sangat sedih !

13 July ni birthday my jantung hati incik lalan.
so memandang kan 13 july tu merupakan PUASA.
saya plan nak buat kejutan celebrate sebelum puasa lah.
dan saya memilih last sunday untuk buat surprise.

saya plan PICNIC yang romantic.
so, saya dengan my family mencari barang,
saya cerita mengenai plan saya pd family.
abah dengan mama ok. sbb thu prgai saya ni yg jiwang, hehe

antara barang yang dicari :
1) baju cantik :
ofcz lah nk cantik2, wangi2. HAHA

2) set pinggan mangkuk :
untuk hidang makanan romantic,
xkan pakai pinggan plastic kan ?
gelas romantic kat rumah pn saya bawa dn kata pd mama 'mama, akak pinjam !'

3) Belon ;
bewarna warni penuh bonet kereta,
bab belon, my lil siblings lh jadi mangsa. huhu
nasib sepanjang pjalanan x meletup. fuhhh.

4) Cake from secret recipe ;
strwbery cake. romantic ! :)

5) Masakan sendiri mengikut keinginan dia ;
incik lalan ada teringin nak makan nasi ayam penyet.

6) gambar kami :
gambar perkenalan. hehe

7) bunga :
bagi menyerikan tema, bunga wajib ada.


dan semua berjalan lancar,
memang3 semua complete ada

mengikut perancangan saya.
saya akan susun juadah yang saya bawa macamni ;


konon romntik gila lah (-_-)



konon saya akan comel macamnilah (-_-)

TAPI, SAMPAI JE KEK CAIR !!!!!
saya terus call incik lalan suruh datang.
saya sembunyikn semua barang.
dia lagi terpingga-pingga.
kemudian,
saya nangis.
saya cerita semua.
dia panic.
dia kata mana semua barang yg saya nk bt kejutan.
saya kata kt bonet kereta.
dia nk buka.
saya tak bagi.

kemudian,
RAHSIA.

tu je boleh cerita. apapun,
happy birthday incik lalan,
kek tu saya ganti lagi this sunday ok.

 
 

part lawak :
sebelum balik incik lalan pula bagi saya kek.
handmade by him okeh.
eh ! ptut nya saya yg buat dn bagi.
hahaha


with love,
FatinFashiekin

 

No comments: