FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HARI PERTAMA 2013

Assalamualaikum ;)

Permulaan 2013 ?
Senyum sepanjang hari,
Maniskan muka. Maniskan !
Setahun bermakna kita ada 365 hari untuk mengharungi 2013 !

Untuk 1/1/2013
Allhamdulillah, tiada apa yang perlu di spoil kan. Ye, memang ada je perkara yg boleh menghasilkan kerutan didahi. Tapi, BERTENANG dan SENYUM....

Bila orang marah, balas :
"Minta maaf ye.."

Bila berselisih orang yg dikenali :
Senyum, angkat tangan dan kata
"hai cik..."

Bila pelanggan masuk farmasi :
"Terima kasih ye, datang lagi tau, selamat tahun baru"

3 benda dan ayat ni nampak simple, tapi actually kena tabah. Sebab ragam orang ni banyak, kadang2 kita senyum dikatanya gila. Haha. Tapi apapun, Dengan segala perlakuan diatas, berjaya membuatkn diri bertenang dan positif.

Semoga kalian pun sama positif ye,
Bila berdepan dengan orang yang biadap, sebagai contoh ; "kau ni memang banggang !!!!" Ye, situasi ni sangat menyentapkan hati. TAPI jangan balas. Bak kata incik lalan, orang yg berani memaki orang itu adalah "gila" tidak mustahil dengan kita sewenangnya dia boleh berkata mcmtu apatah lagi orang lain. Dan kebiasaannya orang seperti itu, andai api dibalas api, pasti lagi marak. Kerana dia memikirkan perbuatannya betul dan suatu kepuasan. Orang normel tak kan bersikap begitu. Betul betul betul !

Aha, bercakap dan menulis memang senang, kalau menghadapi sure rasa darah tersiram kat muka. SABAR DAN DIAM. Diammmm je. Telan air liur dan statik ! Istigfar ! Saya boleh. Anda pun sure boleh. Cuma saya kesal pada segelintir pihak yang memiliki sikap "kerana nila setitik, rosak susu sebelanga" marahkan orang lain, tapi cari salah orang lain dan buatkan mood orang lain pula spoil. Jangan begitu ye :)

Tahun baru ni,
Sama-samalah kita positif.
Bak kata DatoDrFadzilah kamsah,
Tawadukkan selama 40hari ! Nescaya menjadi rutin.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: