FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BANDAR DIRAJA MUAR

Balik kerja 9.30malam terusss ke Muar, pergi dengan family k. Bukan sorang-sorang.

Saja jalan-jalan,
Tengok persiapan rakyat jelata,
Khamis ni hri kptraan sultan Johor.
Dan seperti yang rakyat jelata sedia maklum, Muar adalah penginapan ke2 beliau. Sebab tu dari Bandar Maharani Tuanku tukarkan menjadi Bandar Diraja.

Khabar angin dari pihak dalam ada menyatakan, makan-makan diadakan dia jambatan menghala ke Tanjung Agas. (Sila bayangkan jambatan pulau pinang) dan sultan bersama tetamu kehormat akan makan disitu dan bunga api akan dimainkan sepanjang hari. Haa, meriah !

So kepada uall yang mengunakan jambtan tu sbgai jalan utama. Kasihan pada korang. Sure jammed terukkkkk. Dan polis bersepah-sepah. Dan sure uall stress.

Pada yang tak pernah datang muar dan teringin nak meraikan birthday sultan Johor, percayalah. Korang tak kan dapat parking. Dan korang akan asyik kena saman je. Dan 88kali korang stuck dijalan yang sama. HAHA. Ok what, saya jujur. Kan ????? Even tak ada event pun tak ada parking. Can u imagine ??

Ok. gunait.
Sorry gambar blur.
Sbb snap waktu krtea dpandu.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: