FOLLOWER

NUFFNANG ADS

TERASA


situasi lepas maghrib :
menjadi trend budak2 farmasi,
lepas kami solat maghrib, 
sedaya upaya kami akan menjaga kesucian kami
bagi mengelakkan bersentuhan dengan bukan muhrim,
(custemer llaki melayu/cina/india )
menghindarkan terbatalnya wudhu'
kerana kami ingin terus menunaikan solat isyak,

so, tadi lpas saya solat 
saya bagi lah turn pada kak ani pula untuk solat maghrib
tiba2 seorang custmer cina masuk.

dia minta jarum insulin,
so saya tunjukkan pada dia,
dan laluan untuk saya ke kaunter dah dikepung dengan badan dia.
saya apa lagi, buat pusingan jauh lah.
then custmer chinese tu serius macam terasa dn marah.
yelah, dia tak faham niat saya nak elakkan bersentuhan,
so saya ambil ikhtiar memusing jauh.

dia kata : 
"aiyo amoi ! u jangan ini macam, kalau mahu lalu u bagitahu i maa,
u pusing banyak jauh i manyak pelik maa,
u pusing2 manyak jauh..
kalau u nak lalu, i bagi u lalu,
bagi jalan besar untuk u !"



saya sengih je panjang-panjag.

kemudian sesi bayaran pula,
saya nak pulangkan baki,
dia tengk saya, saya tengk dia.
kemudian saya letak lah duit syiling tu atas meja.
custmer cina tu muka dia marah gile,
dia ingat kan saya geli pada dia.
oh man ! dia salah sangka.
bukan niat saya macamtu. hehe

haih. tapi tak pa,
permenent custmer.
nanti saya pujuk dia lah ;p

with love,
FatinFashiekin



1 comment:

Anonymous said...

After research a couple of of the weblog posts on your web site now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and shall be checking back soon. Pls take a look at my site as nicely and let me know what you think.