Kamal Affandi Hashim menghidap penyakit dalam otak


Mari bantu Kamal Affandi Hashim untuk terus bercakap 

Masih ingatkah lagi korang dengan figura yang bernama Kamal Affandi Hashim? Individu ini sangat popular dengan program pencegahan jenayah. Bila nak raya je, Kamal Affandi pasti muncul di kaca TV memberikan nasihat mengenai pencegahan jenayah seperti rompakan, kecurian dan sebagainya. Tapi, kami menerima khabar sedih mengenai Kamal Affandi Hashim. Beliau kini menghidap Arteriovenous malformation yang secara ringkasnya menrujuk kepada urat saraf ekstra dalam otak sehingga mengganggu fungsi otak.

 Kamal Affandi Hashim

Kamal Affandi Hashim menghidap penyakit dalam otak

“Kalau incase kepala saya meletup, halalkan semua saudara ku,” ujarnya dalam gurau.

“Bro, boleh jangan cakap macam itu. Bro akan selamat, bro tahukan saya memang pakar dalam gerak hati. Jadi saya kata, InsyaAllah tidak akan berlaku kejadian buruk,” balas saya.
Saya kemudian mengajukan soalan berikut …

“AVM itu apa?”

“Arteriovenous malformation. Ringkasnya, ada urat ekstra dalam kepala saya dan urat  itu mengganggu fungi koordinasi otak. Urat itu ada dalam kepala sejak lahir tetapi tidak disedari. Sekarang ini sesekali saya tidak mampu mengawal pergerakan tangan kanan, selalu berasa sakit kepala,” jelasnya.

Sahabat saya itu, individu banyak berjasa kepada ramai.Setakat ini dia masih pertah berkata-kata dan tidak lekang dengan lawak jenaka biarpun antara kesan AVM, jika tidak dirawat secepat bakal menganggu sistem komunikasinya. Untuk rekod, sebelum ini, dia sentiasa sibuk menjelajah negara, dijemput memberikan ceramah berhubung pencegahan jenayah kepada masyarakat tanpa mengira tempat, bangsa dan agama.

Pagi tadi saya terbaca status di Facebook anak kepada anggota polis itu.

“Dear friends, I have AVM on my left brain. My treatment plan with CyberKnife which will cost RM41,820 were to start on Monday and the surgery on Wednesday but I would have to postpone it as my insurance is not a panel of Beacon Hospital. To make matter more upsetting, my insurance doesn’t cover my ilness at all.

Hence, I would like to offer my service of conducting talks to pool additional fund for the surgery to be held as soon as possible“
Yes! My friend doesn’t beg.
Dia cuma ingin menawarkan khidmat untuk terus bercakap dan berkongsi ilmu bersama masyarakat selagi dia termampu melakukannya.
Secara peribadi, tentunya saya ingin melihat sahabat saya itu terus sihat dan menyumbang jasa kepada kita semua. Esok, jam 9 pagi, Kamal Affandi Hashim akan bersama CakapDotCom dalam sesi pertama di Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.
Kepada pembaca tidak mengenali Kamal, klik di sini.
Sesungguhnya cabaran hebat didepani oleh insan hebat. Allah hanya menurunkan cabaran kepada manusia mampu untuk mendepaninya kerana Allah itu adil.

Saya yakin kita semua mampu membantu penganalisis jenayah berpengalaman itu untuk terus berpeluang  bercakap sehingga ke akhir hayatnya. Jangan biarkan bakat, ilmu dan semangatnya terkubur hanya kerana AVM.
Kepada rakan, sahabat, kenalan dan pembaca blog berhasrat membantu mengumpulkan wang lebih RM40,000 itu, sila klik di sini untuk nombor akaun Kamal.
Sumbangan kita, banyak atau sedikit, InsyaAllah bakal meringankan beban ditanggungnya.

 Sumber : MazidulAkmalSidek

*serius saya minat pada dia. bangun pagi tgk slot dia dalam MHI,
minda rasa cergas. SubhanaAllah. Ajal maut ditangan tuhan kan ?
kita tak tahu apa akan jadi pada kita di kemudian hari.


Comments

NUFFNANG ADS