FOLLOWER

NUFFNANG ADS

UNDANG-UNDANG JULAI

Asslamualaikum

Welcome JULY !!
Semoga menjadi bulan yang lebih baik berbanding sebelum-sebelum ini. InsyaAllah, semoga kita sentiasa diberkati :)

So ! Sebagai seorang gadis yang mudah lupa, saya telah mencatitkan segala perkara yang WAJIB dihighlight kan untuk ingatan diri sendiri supaya dapat menjadi better to better to better !

1) Pray on time :
Sentiasa meletakkan solat number 1, andai tiada apa-apa aral melintang. InsyaAllah.

2) Stay out of debt, stay on budget :
Dah nak raya ni kan ? So perbelanjaan untuk menghadapi syawal ni kalau boleh, control wahai fatin, jangan lari bajet tapi sila kawal bajet ! :)

3) Energizing ur day with charity :
Bersedekah bukan duit je, senyuman, kalau boleh, bangun pagi, senyum 10 saat pada dinding bilik. Sedekahkan senyuman pd almari2 dirumah. Haha. Pergi kerja pula, jangan melenting, kalau orang bawa kereta macam kura2 even uols da lambat pn, senyummm, sedekahkan kegembiraan pda org yg memandang.

4) Energize day with wudhu', solat and quran :
Kalau rasa mengantuk je amik wudhu', kalau rasa mengantuk ke solat, kalau rasa mengantuk je mengaji. Kenapa semua kalau rasa mengantuk ?? Sebab saya kuat tidur. Haha.


RAMADHAN
-dan 21july nanti puasa ! Perkara yg dihighlightkn utk ramadhan


1) Make ramadhan healthy, spiritual and productive, not an eating contest :
Fatin, sila berpada-pada, jangan macam last year ye fatin fashiekin. Melainkan kalau custemer hulur dan belanje. Yela, bazar ramadhan depan famasi, mmg slu cstmer blanje ;p

2)Multiply ur fast by feeding others :
Kalau pergi bazar ada orang minta sedekah, derma kan, bagi makanan sedikit. Harini hari dia, hari kite tak tahu bile. Kan ? :)

3) Ramadhan is a month of mercy not wreslting matches :
Ini penting, bijak kawal kemarahan ! Marahh macammane pn, slu tanam dan semai dalam kepala "sesungguhnya saya sedang berpuasa"

4) Stay positive during ramadhan and don't forget to sohur :
Jangan abaikan sahur ! Penting ! Dan jangan abaikan subuh, amboi, mentang2 kenyang.. Haha

5) Make the most of 10days of ramadhan with workship not shopping :
InsyaAllah.... :)

Ok ! That's all.
Jom jadi lebih tersusun rapi.
Dan bukan manusia yang
"Ala, biar masa yang menentukan apa aku nak buat nanti"
Nononono. Sesungguhnya kalau tu yang anda fikirkan, anda tergolong diantara mereka yang "malas"..

Positive ! Positive ! Positive !

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: