FOLLOWER

NUFFNANG ADS

TO BE A BETTER PERSON

Teringat Ustaz Don cakap, Rasullah pernah bersabda :
"Zaman remaja adalah zaman yang gila.."

Well, teringat diri sendiri zaman remaja means sekolah (sekarang nk masuk dewasa. Huhu)Betapa kita disogokkan dengan budaya yang tidak langsung melambangkan Islamic culture. betapa LOW ESTEEM nya saya time tu..

Bila dah start keje, Then kalau time makan-makan, asalkan served non-pork, saya belasah je walaupun non-pork served tak semestinya HALAL. I think sebab tu la hati ni keras sangat,Saya anggap "its okey lah, halal"


"Dan Allah hendak (membersihkan kamu dari dosa dengan) menerima taubat kamu, sedang orang-orang (yang fasik) yang menurut keinginan hawa nafsu (yang diharamkan oleh Allah itu) hendak mendorong kamu menyeleweng (dari kebenaran) dengan penyelewengan yang besar bahayanya."-Surah An-Nisa Ayat 27


Bila ingat balik diri sendiri before this, betapa rugi nya saya,Jeles pulak dengan orang lain yang masa muda nya dihabiskan dengan mencari ilmu Allah. *thats y saya masukkn my lil sis ke Madrasah ;p

At the end, semua keseronokan yang saya cari masa remaja is meaningless..
Takde satu pun yang saya boleh bawa untuk pegangan hidup. Nampak tak betapa berjayanya Yahudi 'memanipulate' our lifestyle? We are Muslim on appereance, or worst, kita hanya Islam pada I.C..


Despite of all the sins that I've done, Allah still love me, Allah bagi hidayah dekat I.That's why, even though we think it is hard to change, keep praying & keep trying..Insya Allah, kalau kita betul-betul nak, Allah akan guide kita.. 


"Dan (Allah menerima pula taubat) tiga orang yang ditangguhkan (penerimaan taubat mereka) hingga apabila bumi yang luas ini (terasa) sempit kepada mereka (kerana mereka dipulaukan), dan hati mereka pula menjadi sempit (kerana menanggung dukacita), serta mereka yakin bahawa tidak ada tempat untuk mereka lari dari (kemurkaan) Allah melainkan (kembali bertaubat) kepadaNya; kemudian Allah (memberi taufiq serta) menerima taubat mereka supaya mereka kekal bertaubat.  Sesungguhnya Allah Dialah Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani"-Surah At-Taubah, ayat 104


Me now. Alhamdulillah,I am more particular choosing places to eat now..
Sushi sushi dah tak ada okay. I dah tanya, most of sushi's restaurant even tak ada pork, but they have sakae which is tak HALAL for us muslim. So, bye bye sushi..and when I do somethingkerana Allah SWT. Insya Allah, Allah will return you unexplainable feeling

Like I said, I'm still struggling to be a better muslimah. I know betapa rapuh nya iman saya, nasib lah ada kak ani di farmasi dan parent dirumah, ingatkan saya selalu jangan lewatkan solat. Allhamdulillah.

Let us all struggle to be better sebab Allah sangat suka orang yang berusaha memperbaiki diri mereka. Sentiasa memohon kemaafan dari Allah SWT, kerana sesungguhnya Allah itu Maha Pengampun..


Better late than never..
Kalau la Allah tak bagi hidayahnya??
Kalau I tak sempat nak bertaubat, dah dipanggil sakaratul maut??? Semoga Allah Mengampunkan Dosa-dosa kita :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: