FOLLOWER

NUFFNANG ADS

FEVER

Ah, haritu baru belagak pada incik lalan sebab dia asyik-asyik sakit perut, asyik-asyik sakit kepala. Sshhh, rahsia kita je k. Dia masuk kerja pukul 8am-5pm tapi sebenarnya pergi kerja pukul 10am dan balik 4pm. Mentang-mentang lah dia punya kerja memang memerlukan kesana kesini. Sekejap ke n9. Sekejap ke jasin. So alasan dia slu masuk lambat bila saya complain, dia kata : sakit kepala + sakit perut. Ye memang dia ada maigrain dan gastrik. Tapi alasan2 tu mbosankan, automatik saya terbayangkan budak2 sekolah rendah punya alasan minta cuti. Sakit perut perut perut. Walhal, bangun lambat, so nangis-nngis cakap kat parent, tak mau sekolah, dan then bila cikgu tnya, alasan "sakit pert" haaha ;p

Kalau hari sabtu lagi dasyat, dia kerja 8pagi sampi 12tghri, TETAPI, dia pergi kerja 11pagi. Hah ! Kau mampu ?? Huhu. Dia kata kerja saya sangat senang, dan saya pula nak kata, kerja dia lagi senangg..

So haritu cakap lah dia ni dah 30 tapi alasan macam budak-budak sekolah minta cuti, dan saya kata :

"sepanjng kite bercinte, kite tak pernah demam tau ! Sebab badan kite ni penuh dengan vitamin, imunisasi dalam badan kite kuat. Kamu ? Sakit. Sakit. Sakit. Da la suruh pi specialist tak mau, bile kite belikan ubat, tak confident pada kita, dan seram nak makan. Ceehhh" apa dia ingat saya nk bagi dia pil tidur ka ? Haaha.

Dan sekarang !
Tekak bengkak, bise, badan rasa sangat sejuk dan shaking-shaking. Bila pejam mata rasa panas sangat. Dan paling tak mampu menanggung, tulang belakang. Umpama ada bongkah kayu dibaling ke pinggang. Nk bongkok pun sakit tau.

Tadi pagi try juga pergi kerja, tapi sebab aircond, rasa macam dalam peti ais je. So minta balik awal dengan kklai. InsyaAllah esk ok. Now saya currently, berselubung dalam selimut, biar bagi berpeluh. Sebab badan sejuk sangat.

Pergi klinik ? Makan ubat ? Malas lah, sekali jumpa doctor cas RM21. Padahal dia bagi panadol yang sebiji 30sen. Tak mau. Daripada sakit hatiku, baik duk diam-diam kat rumah. Kat farmasi pun dah telan 4bji voren. Kalau x baik jgak ! Kena masukkan voren sub kot. Haha. Faham ? X faham diam-diam. Yang faham pn diam2. Sshhhh. Next.

Ok. Nak tidur. Doakan saya cepat sembuh. Jangan jeles sebab saya atas katil dan korang depan komputer sambil buat kerje. Bye ! :)

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: