FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MENJADI ORANG KAYA

Assalamualaikum,

FEBUARI yang penuh dengan ujian, ujian dari Allah SWT untuk menjadikan saya lebih kuat dan tabah dalam mengharungi erti hidup. Actually, ada rasa give up sometimes tapi setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya kan :)

1) Roadtax kereta tamat tempoh
2) Kereta rosak (ad brg perlu dganti)
3) Cermin mata patah
4) Accident smasa drive kreta abah (sportrem & sober patah)
5) Duit hilang ;'(
6) Tayar kreta pula botak
7) Tok masuk wad

Dan,
Last ni bukan masalah tetapi sesuatu yang memerlukan penelitian juga lah.
19 FEBUARI ini iaitu hari Ahad,
Birthday mama !!!! Sshhh, rahsia, jangan beritahu siapa2 okeh ;p

Pengajaran hidup,
Rezeki Allah ada di mana-mana, dan kalau niat kita baik, Allah ringankan beban kita tu. Ye mungkin ada perkara yang kita rasa sedikit tersentak dan rasa rugi. Contoh kemalangan yg merosakkn sportrem kereta abah tu, tapi nak buat macammana kan ? Tak da siapa nak perkara tak elok dalam hdp mereka. InsyaAllah ada hikmah :)

Dulu tengah study, sibuk btanya, bila bekerja, bestnya ada duit sendiri. Sekarang da kerja, barulah tahu makna sebenar mencari rezeki. Trust me, even u all memiliki gaji 30k sebulan, didunia ini, tak kan pernah cukup, kita tak kan lari dari tanggungjawb.

Semakin besar gaji, semakin besar tanggungjwb. Semakin banyak nasi, semakin byak keraknya.

Bak kata kak Alai,
Kalau orang kaya tak ada masalah,
Tak kan ada orang kaya kat dunia ni menghidap penyakit BLOOD PRESSURE. Kan ? :)

Dan bak kata incik Lalan,
Cara untuk kaya dan berjaya adalah buka bisnes sendiri. Bina empayar buat diri dan keluarga. Jangan sekadar makan gaji. Kerana ia takkan kemana.

With love,
FatinFashiekin
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: