FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HAPPY BIRTHDAY MAMA

Assalamualaikum

harini birthday my beloved beautiful mother !
Happy Birthday yang ke 39


thanks cuz mama always be there for me, 
support me and penuhi apa yang kakak nak,
like last week, kakak bawa kereta laju, accident langgar corner
sampai bengkokkn sportrem kereta abah sebab 
kakak suka drive laju tapi mama stil kata
 "tak pelah, tak sengaja nak buat macammana"

u are my best friend forever,
bila pergi shopping mama adalah seorang yang sangat2 
sempurna untuk dibawa
mama tahu apa yang hodoh ketika dipakai untuk kakak
dan mama tahu mana satu yang sedang trend dan patut kakak beli,
bila mama kata "kakak pakai tu nampak jendul lah"
ok tu dah cukup, means kakak betul2 jendul (-_-")
we're such like very close friend and like always
bila kita shopping bersama dan kakak panggil 
"mama, ni cantik"
dan ofcz respon kebiasaan, owner kedai, butik or every tempat yg
kita masuk sure akan terkejut dan kata
"oh my god ! korg macam adik beradik or bestfren"
kan mama ?

u know what,
bila kakak dah besar (means bila more matured.hehe)
 kakak nak jadi macam mama,
pandai memasak dan sanggup melayan setia perut dirumah
penuhi apa yang kami adik beradik teringin nak makan,
nak jadi cantik macam mama, solid macam mama
dan ofcz awet muda macam mama :)
nanti bila kakak dah kawin then kakak ada princes
kakak nak train dieorg macam mana mama train kakak.
dan kalau kakak dapat prince pula,
kakak nak train macammana cara mama besarkn daniel dan awal :)
even mama garangg tapi mama love us so much.

u know what mama,
perkara paling best bila dapat gossip dengan mama,
bercerita bout everything and anything,
dan perkara paling kakak rasa tak semua orang boleh buat,
kakak boleh cerita pasal lalan (my boyfren) pada mama, hehe
bila kakak kata "mama, lan teringin nak makan nasi ayam"
mama terus siapkn dan minta kakak bawa pada lan,
u're such a beautiful angle for me mama.
bila kakak suka something mesti mama terima dgn hati terbuka
mama tak akan ragu2 tapi mama akan bagi layann terbaik.


so for this year, 
kakak tengk hp mama, rasa dah lama betul mama tak tukar hp baru,
so kakak ambil keputusan untuk belikan mama handphone,
hopefully mama suka lah ye handphone yang kakak bagi,
kakak tahu mama akan jaga elok2
sebab mama jenis orang yang sangat menjaga barang.
manakala kakak lebih mengikuti perangai abah iaitu mudah
merosakkan barang. hehe ;p

semalam,
kakak balik petang, tengok jam dah pukul 6,
rushing balik rumah ambil aza dan daniel sebab dah janji
dengan aza nak bawa dia pergi beli kek dan bunga,
then pergi rumah pengasuh,
ambil awal pula. awal lah yang kakak paling risau
sebab dia masih 3 tahun dan masa ambil dia dari rumah pengasuh,
dia without pampers. Oh My God. haha.
dah lah adik tu still dalam tempoh training utk memisahkan
diatara pampers dan diri dia,
so dalam kereta, kakak switch off radio dan kata pada dia
"awal, kakak nak pergi muar, jauh tau, tapi awal tak pakai pampers ni,
kalau awal nak kencing, awal beritahu kakak ye. 
nanti kakak bawa awal ke toilet"
*sila bayangkan perbualan gadis tua (saya) 
bersama kanak-kanak 3 tahun (-_-)
kemudian awal kata "okeh !"
then kakak kata "janji tau, nanti kita beli snek besar-besar ye"
awal balas lagi "okeh !"
sambil menunjukkn ibu jari mnndakan tnda setuju

kemudian kakk dengan adik ke kedai kek
dan mencari bunga untuk mama,
macam biasa lah, wetex parade merupa kan tempat paling susah parking
di Muar ini. terpaksalah kakak parkingkan kereta di tepi jalan
dan pesan pada adik-adik 
"tunggu kakak dalam kereta, kakak pergi kedai depan tu"
dan Allhamdulllah nasib baik ada aza, mpu mengawal awal dan daniel.




kemudiannn



 tiba2 hp berbunyi dan mama kata
"kakak kat mana ??"
waa sangat kelam kabut masa tu dan kakak kata
"kat KFC ni akak bawa adik makan KFC"
padahal masa tu kami dah tersangat lapar
dan sanggup mengikat perut untu sama2 makan dengan mama malam nanti.

7.02pm settle semuanya dan bergerak balik,
dan like always bila ada adik kecil,
risau mereka bocorkan rahsiaaa. naya kalau tiba2 adik kata
"kakak, nak kek"
tapi anak2 Tuan Besar Anuar bin Hj Mohamed memang bijak2
dan kami berjaya menutup mulut kami.
eh ! cuma daniel lah, sampai je rumah siap2 magrib
masa saya tengah iron shawl terdengar dia tanya mama dgn abah
"mama, harini birthday danny ke ?"
Subhanallah. hapir2 terkantoi disitu,
dan sempat saya menghadiah kan jeligan tajam dan kerutan dikening 
untuk beliau ;p

segalanya berjalan lancar,
kami makan di kedai seafood yang sangat terkenal
di sabak awor, muar.
mula2 like always lah take order,
bila minuman sampai kakak kata
"mama, kakak nak pi kereta sekejap"
dan mama marah kata merayau ke kereta sorang2,
then pi kereta, buka bonet kereta,
bawa hadiah, kek dan sejambak red roses,
sepanjang jalan nak ke table makan kami,
semua orang pandang,
kemudian kami sekeluarga kata pada mama
"happy birthday mama !!"
dan cium pipi mama :')

_______________________________________________________

kakak wish untuk birthday mama yang ke 39 ni,
semoga mama dipanjangkan umur,
dimurahkan rezeki,
dan kakak minta maaf kalau kakak pernah
sakitkan hati mama, dan tak bt ap yang mama suruh.
i love u mama :')


saya sangat sayang kan mama saya, anda ?
mesti sayang kan mama dan ayahanda anda juga kan,
samelah kite ;p
 
 Jgn lupa bykkan baca doa ni, utk ibu dan ayah kita yg sgt2 
kita cintai lebih dari sedetik lebih setelah selama-lamanya.
"Allaahummaghfir lii wa liwaalidayya warhamhumma kamaa rabbayaanii shaghiiraa" 
(Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku 
dan kasihanilah keduanya sebagaimana mereka mengasihiku pada waktu kecil)

with love,
FatinFashiekin

No comments: