FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

13 JULAI 2011 merupakan tarikh yang tersangat lah saya nanti kan dan saya anggap istemewa, its all about my jantung hati. Hari ini adalah ulangtahun kelahiran beliau yang ke 30 (uh, tua sudah). Allhamdulillah. Semuanya berjalan lancar even setiap kejutan yang saya plan kan buat beliau semuanya tidak menjadi. Hehe.


Seriously, actually 1st plan, saya memang dah plan celebrate birthday incik lalan 3 hari lebih awal, so 10hb (Sunday) saya plan nk buat something lah kan. 1st plan, kononnya tak mahu contact incik lalan selama 3 hari sebelum birthday beliau, dengan cubaan, kononnya nanti incik lalan merindui saya dan tercari-cari. Tehee ;P kononnya juga, saya nk off lah hp kan, bagi dia feeling sunyi2 dulu, kemudian, saya nk booking lah segala bagai nk buat ala2 candle light dinner lah kn. Yelah, menarik tau, 3 hari tiba2 menghilang, bagi kekasih u all tercari cari, kemudian tiba2 u all muncul depan rumah dieorang. Haaa, saya nk buat macm tu lah, tapi saya tak ada lah muncul kt rumah dia, nanti apa pula kata jiran tetangga dia kan, kahwin free pula. so dalam perancangan saya, bila on phone saya nk suruh dia datang suatu tempat@restaurant dan bila dia masuk, everybody akan sing a song “happy birthday to you~” TETAPI, tiba2 ada masalah pula, tarikh dah semakin menghampiri, semua tempat full, melaka katakan, you all faham lah event2 hujung minggu. So, call sana sini, full, terpaksa juga lah membuat panggilan kepada incik jantung hati then dengan hati yg hancur luluh saya kata kan “kejutan saya pada awak tak menjadi “.. dan saya ceritakan segalanya, tapi dia?? Ketawakan saya sangat teruk. Sigh* tapi kami celebrate juga, tapi bukan saya yg find place lah, tapi birthday boy ;P heheheh. Yela, area melaka mana lah saya tahu sangat, that y juga lah last Sunday kami makan3. Celebrate birthday incik jantung hati lah. Hehe ;)

And for u all information, that Sunday, petang,  kami plan juga nk berkelah, he told me to masak sup tulang dan ketam masak lemak cili api, sebelum tidur memang bersemangat lah menyediakan bahan2 masakan. TETAPI, malam tu, saya mengalami mimpi ngeri, bangun je tgk jam around 5am, terus take phone and call incik lalan sambil menangis “saya mimpi awak tinggalkan saya” , dan like always incik lalan kata saya ni suka mengarut, so solat subuh, mandi2, dan sempat juga lah saya buat BUBUR MERAH (masakan adat org jawe johor sbgai tanda syukur), ini pun kelam kabut juga, mencari GULA MERAH tiada pulaaaa, then abah mcari ke rumah tok, rumah tok pun tak ada dan abah mcari ke rumah mak uda, huh, nasib lah duduk kampung kan, kalau bandar besar, mana nak mcari gula merah pagi2 buta. Hehe. Dan kecoh juga lah semua tahu incik lalan punya birthday ;P siap memasak bubur, terus ke melaka. No sup tulang or ketam masak lemak cili api ye. Tak sempat memasak pun, terpengaruh dengan nightmare punya pasal, rerus ke melaka sambil buat muka dua puluh sen depan incik lalan. maaf lah ye, next time saya masakkan ;)

Plan ke 2, actually esok saya nak celebrate yang betul2. Disebab kan plan pertama kucar kacir, saya mengurus kan plan ke2. Memang excited lah ni kan. Tapi semalam incik lalan call menyatakan dia terpaksa pulang ke Kedah selama 5 hari disebabkan ayahanda beliau kurang sihat., so, pun tak jadi lah kejutan ke2. Apalah nasib kan? Huhu

Dan kemudian, ok, plan lagi.. saya create 1 video, ala2 CST PRODUCTION lah konon. Hehe. Dalam video tu saya wish birthday dia dan everything lah kn. Mengambil masa juga lah nk buat tau. Sebb saya tk pernah buat, tapi incik jntg hati punya pasal dn excited nk buat dia tharu, saya buat juga ! berjam jam jam. Saya plan, bila saya buat, video tu saya akan letak kan ke DROPBOX kami, ye, kami ada dropbox so anythings yg kami masukkn ke dropbox even dimana pun beliau, dia pn akan dapat juga. TETAPI, pun sama, tak menjadi, i dont know why ;( rasa kecewa sangatttt. Then i call him “awak, ketiga tiga kejutan saya pada awak tak menjadi..” dan dia ? ketawa terbahak bahak T_T
Bila fikirkan, saya tergelak sendiri, mungkin ada hikmah, tak pa, saya tunggu dia balik melaka. Tak lama kan, sekejap je. Wahai Fatin Fashiekin, bersabar lah !!!!!!!! ;)

Dear sayang, i know u read this, i love u damn much ok. U know that right ? everyday i told u that i love you. And everyday juga lah awak boringg dengar ayat yang sama. I hope Allah will bless our relationship, thanks cz always be there for me, ingat selalu, no matter what happen, i’m here for u, saya berjanji akan melindungi awak !



FOR THE REST OF MY LIFE, I WILL BE WITH YOU, I WILL STAY BY UR SIDE, HONEST AND TRUE, UNTILL THE END OF MY LIFE, I WILL LOVING YOU.


p/s : I AM SORRY, Sometimes i get jelouse thingking that someone else could make you happier than i could, i guess its my insecurities acting up because i know i am not the pretties, smarters or fun and exciting. But i'd know that no matter how hard and long u look : YOU WILL NEVER FIND SOMEBODY LOVES YOU LIKE I DO 

;)


No comments: