Saturday, September 22, 2018

DADDY HAK MOMMY TAU

Lagi 2 bulan nk bersalin,
I rasa diri gemuk laaaa
Bile nk bsalin oiii,

Jmpe doctr,

Doctr : bagus fatin,lagi 2bulan bersalin ye. Nk ank berapa ?

Me : 6 doctr,

Doctr : what ! (Muke tkejut) umur u skg 28..klu nk 6 org. So umur 30/32/34/36 u akn mgndg, ingt, lepas 36 dah x boleh tau.

Me : bersalin normel pn xblh ke doc ?

Doctr : tak boleh, lpas 36 cannot. Even operate pn i bg 3 je..

Me : hopefully no 2 ni normel,

————————————————-

I mlalui fasa rasa diri gemuk,
Kalau mlm incik lalan tdr x peluk i pun i emosi, i akan kate "abg xpeluk ayang sbb ayg gemuk kan" sambil muncung
.
Pening incik lalan melayan HAHAHAA
Actually bkn emosi sbb bdan naik je,
Tapi emosi sayu hati lebih kepada nak persiapkan diri ank no 2. Lepasni anak da 2,mesti akan lg berebut tiap malam dgn anak nk peluk husband, so lg 2bulan nk, kalau blh nk manja sepuasnya dengan somi.

Nanti baby baru keluar,
Nak ajar macam kaseh,
Manja dengan mommy.
So daddy ? Masih hak milik mommy HAAHHAHA

Ye, kaseh addicted gile dgn mommy dia, sampai tahap daddy x boleh peluk mommy dia, dia x heran kat daddy dia bila nk tidur. Tapi belah siang, daddy dia pula kesaygan dia. Cis pilih kasih punya kaseh 😆

Friday, September 21, 2018

BABYMOON ANAK KEDUA

Hai ! Ok nak cepat2 laa menaip kenangan, kalau tak taip sekarang, asyik hold kt draft je. Haish.

Mmndangkan bulan september ni byk publicholiday, so incik lalan ttbe kata "tak survey hotel ke?" Aik aik aikkk, wahh ttbe dapat offer utk bercuti hahaha

Kalau org lain memilih lokasi babymoon kat pulau dgn pantai, i bukan lah jenis minat perkara mcmtu, dsebabkan i ni da sntiasa penat handle bisnes,kopek pisang la,goreng la,pek la,COD la, pos la.. dn incik lalan pn penat hari2 balik kerja je ke kebun kat sana la sini la, lokasi bbeza tp dia kene makesure semua ikut flow, seriously kami penat.dan i lbh mmilih holiday yg i tk perlu byk jalan, i nk rehat puas2 dalam bilik,tp kt hotel tu kena macam2 ada utk anak sulung i.

Area klcc da biasa sgt kami duduk, so kalini kami memilih area seri kembgn, hotel palace of the golden horses,. Hotel tu blainan dgn hotel mewah yg kami pernah pergi, ia sebuah hotel lama ala-ala istana.. sangat besar..sampai i tny incik lalan "ada hantu x?" Hahahha

Dan lokasi ni dipilih sbb ade kengan untuk incik lalan, dia kata masa dia bljr kat UPM, dia tak ada duit nk makan dn bljr, so dia bt part time kat hotel ni secara rahsia, so dia rahsiakan identiti dia sbgai pljr. So sambil holiday, dia tunjuk apa menarik kat situ. Hotel tu da la besar, nk berjalan kemain jauh lagi nk menikmati keindahan tasik dia semua tu. I pula da sebijik penguin, jln tkedek kedek huhu

Allhamdulillah semuanya berjalan lancar, babymoon yg sangat memuaskn hati hehe.

Hmmm ala bulan 9 da jalan2, nanti bulan 10 my birthday nk kemana pulakkkk yeeeeeee... nk minta apa yeeeee 🤭🤭

Sunday, September 2, 2018

JUST SAY YOU WONT LET GO

I'm so in love with you
And I hope you know
Darling your love is more than worth its weight in gold
We've come so far my dear
Look how we've grown
And I wanna stay with you until we're grey and old
Just say you won't let go
Just say you won't let go
I wanna live with you
Even when we're ghosts
'Cause you were always there for me when I needed you most
I'm gonna love you till
My lungs give out
I promise till death we part like in our vows
So I wrote this song for you, now everybody knows
Finally it's just you and me till we're grey and old
Just say you won't let go
.
—————————————————
My new fvrite song ! Kalau dalam kerete i akan pasang lagu ni dan nyanyikan untuk incik lalan hahahah dn dia akan buat muke annoying hahahahah
.
Lirik dia sangat laaa bmakna bg i, alahai cair, dengar je lagu ni buat i lg bsemangat bkepit dgn incik lalan smpi dia rimas HAHAHAHA