Sunday, April 22, 2018

ANAK SULUNGKU KASEH ANEEQA FARZANA

Kaseh aneeqa farzana,
Anak sulung kesayangan mommy,
Anak sulung kebanggaan mommy,
Anak sulung penyejuk hati mommy.

Tak lama lagi kaseh akan jadi kakak,
Tapi mommy nak kaseh tahu,
Kaseh tetap kesayangan mommy,

Mommy ada perasaan takut,
Mommy ada perasaan gementar,

Mommy takut kalau mommy terabaikan kaseh,
Mommy gementar kalau dalam diam rupanya kaseh ada memendam cemburu.

Tapi, kaseh jgn risau,
Sebab mommy pun anak sulung,
Mommy akan makesure kaseh tak terkurang apa-apa pun,
Mommy janji kaseh akan sentiasa dipenuhi dengan kasih sayang mommy.


Mommy nak kaseh jd kakak sulung kuat macam mommy,
Ingat, bertanggungjawab,
Bersedia mengantikan mommy dan daddy kalau mommy dan daddy tak ada, itu tanggungjawab seorang kakak. Memang penat, tapi percayalah, anak sulung ada kekuatan tersendiri, kuat macam mommy okey.


Untuk kaseh,
Mommy da prepare segalanya terbaik, terim kasih sebab sentiasa menjadi anak yang menyejuk hati mommy, mengembirakan mommy, mommy bangga ada anak macam kaseh.

Janji mommy,
Akan adil pada kaseh dan adik,
Tak akn sekali-kali bersikap tidak adil, andai ada kekurangan dari mommy,
Mommy harap kaseh ingatkn mommy ye,


Anak mommy kaseh aneeqa farzana,
Bersalin kan kaseh, amat mudah,
Mommy tak rasa sakit,
Menjaga kaseh pun bagaikan rahmat, sangat-sangat mudah dijaga.


Kaseh anak sulung yg byk mengajar mommy, diharap, kaseh tahu sampai bila-bila, kaseh adalah tanda kasih sayang mommy betapa kasihnya mommy pada kaseh, thats y nama kaseh adalah "kaseh"


Kaseh sentiasa menjadi manja dihati mommy. Anak sulung kebanggaan mommy.


Mommy,
Fatin fashiekin bt anuar

Saturday, April 21, 2018

HAI BLOG

Lamaaa tak update blog !
Banyak nak cerita tapi banyak juga kena hold hahaha


Sekarang,
I sangat sibuk,
Musim perayaaan katakan,
So mmg sgt sibukkkkk,
Dengan keadaan i pula sekarang,
Serius mudah mengah,
Allhamdulillah dikurnia suami yg byk mbantu dan tak merungut, Allhamdulillah.

Hmmm,
Nak share mana satu ye,

Ok we start dgn bisnes,
Kami da melabur beli mesin seal auto yg baru tau, mmndgkan keadaan i yg mudah mengah, i dgn incik lalan decide utk memudahkan kerja dgn beli mesin auto, sgt senang nk seal kerepek, letak je dia gerak, auto tampal label dn auto masuk gas utk elak cepat tengik, best3.


Plan utk renovate kedai kami plan bulan 5, tp aih x sempat sbb customer nak kerepek awal, so ruangan dapur kedai x boleh diganggu, sebelum hujung tahun ni insyaAllah baru boleh renovate, maksud i, lepas raya 😇


Then,
Untuk situasi i,
Mudah mengah,
Mudah pening2,
Mudah perut masuk angin,
Mudah kadang2 sedih,
Tapiiiii
I tak layan sangat simptom tu,
I lawan hehehe

Doakan semua berjalan lancar tau,
Bye ! 😘


Sent from my iPhone

Tuesday, April 3, 2018

REZEKI 2018

**senyum**

Utk kereta,
Boleh tambah kapasiti penghantaran kerepek, incik lalan pun boleh bawa lg byk pisang.


Utk kebun,
Allhamdulillah semoga dipermudahkan :) next year, cari lagi tanah plan kami 🤗❤️


Utk anak,
Yes, i mengandung,
Nanti i share detail ye ❤️