FOLLOWER

NUFFNANG ADS

JAWATAN KOSONG PEMBANTU FARMASI

Farmasi menawarkan jawatan kosong sebagai "pembantu farmasi" saya pun war warkan lah.


Allhamdulillah mendapat sambutan, TETAPI SAYA SANGAT KECEWA DENGAN RESPON ANAK MUDA KITA.


Dah diinform awal,
"Jawatan kosong sebagai pembantu farmasi" tetapi yang saya sangat kesal :

1) minta borang dibawa balik :
Hello, awak nk interview, interview bermaksud temuduga (bertemu dan diduga).. Kalau bawa balik, temuduga macammana ye ? Sbb dalam borang tu ada soalan mengenI bidang yg akan awak ceburi, tahu x, bile awak bawa balik je borang tu, automatik direject.


2) tak tahu jawatan apa :
Hello, tk kan tak tahu jawatan apaaa, saya dah war war kan awal, jawatan pembantu farmasi sayanggg, tak kan awak nk temuduga tapi tak tahu nak kerja apa (-_-)


3) Harapkan "kabel" :
Masuk2 suruh isi borang terus kata "tunang saya kerja bidang perubatan" hello dik, sedangkan iman pun x boleh diwarisi apatah lagi kepandaian. Ada yg siap letak nama dato" sebagai pyokong, dik, bukan minta kerja sebagai ahli politik pun dik.


4) tak bersiap sedia :
Lupa result / lupa umur mk ayah / tak tahu antara minat @ hobi padahal benda sama. Kolum sama.


5) soalan mudah gagal :
"Apa fungsi gaviscon" dia jawab untul sakit tekak (-_-) get ready tak ni dik nk join bidang ni. Kalau klinik yes awak dduk kaunter je, frmasi bertugas untuk educate orang.



Fening hakak. Fening.
Sekarang hakak dah faham kenapa ramai anak muda tanam anggur.



Akak bakal tua yang kecewa tengk bakal penyambung legasi,
Fatinfashiekin






Sent from my iPhone

No comments: