FOLLOWER

NUFFNANG ADS

RESPON MENGENAI TRENDING JEJAKA LIMO

Pwincess sebenar is : yang dah halal dengan suami sendiri, dn jalan kn tanggungjwb sebaiknya (but, oh, saya more kepada queen hahaha)

- suami boleh bertolak ansur malam2 jaga anak dn let me sleep sbb dia tahu i penat ulang alik dan mengemas rumah
- instead dripda belikan emas penuh ditangan, dia belikan iron paling mahal supaya wife dia x letih
- every weekend akan bawa kami berjalan @ belanja makan dating diluar supaya saya tak boring (dia bagi saya brehat from kitchen)
- bila shopping, bagi duit, dia tunggu dalam kereta pn nikmat bagi saya sbb dia let me beli apa pn saya nk (tapi kalau bjam jam x klua dia akan follow up juga lah) haha



Kt fb orang asyik kata
"Aku x tgk drama2 romantik, bawa pengaruh buruk"

Untuk saya, dari kecik my parent didik saya dengan membaca bermula dengan every week belikan majalah asuh, sampai lah ke besar dn saya jadi kaki novel (thats y my blog fatinovela).. Dn i love tgk drama romantik.. Kesannya saya jd sangat romantik..


Serius.
Kesan dari tgk drama cinta, novel cinta, saya sangat hargai pasangan.. Saya tahu macammana nk buat hubungan tak boring, layanan kat suami mcm novel cinta tu.. Sesimple perkara like "i love you" dhujung call pdahal suami kata "ada lg x ikan kt rumah?" Akn saya akhiri dgn i love you..


My husband dia x romantik.
Tapi saya yang jd romantik,
Saya x pernah salah kan dia,
Dia more kepada lelaki yg bertanggungjwb dan saya pula isteri yg menjalankan tanggungjwab, so dah dapat suami yang baik, tugas saya utk warnai our rumahtangga.


So kesimpulannya, tak salah pun apa kita tgk @ baca, tapi yang penting, apa yang kita ambil positif dari apa kita tgk dan baca.


Utk hadek yang tgh sweet jd viral,
Hakal tahu korang cnfirm stress bila org tnya "bila nk khwin" yes dik hakak yg tk viral pn orang sibuk tnya bila nl kahwin sbb hakak dgn husband bercinta pn lama, hakak la yg sweet dlm phbgan, sabar tunggu laki hakak sbb dia nak stabil kan duit dia dan nk feeling lps kahwin cuci kaki..


Semoga korang bertabah ye hadek. Siapa tak nak kahwin, ye tak ? Tiap orang ada dugaan masing2.


Yang salah dalam isu viral ni bukan sweet couple tu, tp msyrkat yg duk tagged psangan pastu tnya "kenapa u x macamniii" eh korang ni, laki korang tak mcmtu,so iniseatif korang lah buat macamtuuu... Kang laki korang mention pula nama korang kt gambr perempuan porno dn kata "kenapa body u tak macamtuuuuuu" tahu pula meroyan. Kan?


Ok la dah penat menaip ni,
Apapun ingt apa saya kata td "klu psgan korg x romantik, giliran kau main peranan" x salah pn aihhhh. X mmalukan pn aihhh.



Skg, plan la aktiviti romantik dgn pasangan :) ala, sebelum gi kje cium suami tetibe pn da romntik sgt tuu. Gi shopping cmplx hdiahkn suami boxer pn da romntik sgt tuuu pastu balut kemas2 hahaha.


Iniseatif dn kreatit dlm perhubungan tu penting ! Ingat tau !


P/s : org kata "mana ada bcinta dgn ank tan sri sbb blanggar bahu" hello girls, wujud bnda x logik cmni, saya dgn husband bkenalan sbb salah sms tau. Dl hp xde mms, gigih buka email kt cc nk tgk muka suami, dia pula kata dia kje bell boy hotel, saya terime je, lps bawa incik lalan jmp my fmily baru dia mengaku yg dia doktr. Tau..,. Tk logik tp its happen :)


Lady faizal,
Fatinfashiekin

No comments: