FOLLOWER

NUFFNANG ADS

ANTI VAKSIN



Ni gua nak inform,
Gua hangin betul dengan golongan anti vaksin.


Duh,
Korang tak sayang anak korang ke? 
Aku ni anak selseme pun aku nangis tau.
Aku nak anak aku sihat,
Aku nak anak aku happy,
Aku sangat suka lindungi anak aku! 


Tahap perlindungan aku pada anak adalah,
Kalau bolehhh hanya aku boleh sentuh dia,
Korang tak boleh!!!!!!


Tapi aku faham,
Come one,
Kalau macamtu sikap aku,
Menyampahlah orang sekeliling.


So aku memang suka bila kerajaan bagi free cucuk vaksin, untuk pengetahuan,
Aku siap pi swasta ambil tambah dose vaksin yang goverment tak sediakan.


Punyelah aku sayang,
Sebab aku faham,
Camna aku lindung pn,
Aku tak tahu apa ada kat sekeliling aku,
Kuman apa ada, virus apa ada, bakteria apa ada,
Kulat apa ada...
Aku tak nampak! 


So bagi aku,
Vaksin tu pelindung anak aku,
Kuatkan antibodi anak aku.



Bila golongam hemak2 sibuk kata zaman nabi x ada vaksin, aku like "aduhhhhh".. payah lah korang ni, zaman nabi dulu tak ada kereta,
Pahal ko ada kereta ea? 
Jalan kaki laaaaaa.


Lepastu hemak2 ni kata pula,
Ambil pemakanan sunnah sudah.
Yess, anak aku tu nti 6 bulan mmg aku sumbat2 kurma / habbatusauda / madu,
TAPI, ko kena ingat,
Zaman dulu, payah orang bangla ke nepal ke nk datang malaysia.
Sekarang?? Ada duit, bberapa jam je sampai,
Dan apa penyakit dieorang bawa,
Mana kita tahuuu????????


Yang aku lagi marah,
Kalau bab kepoh2 anti vaksin kemain lagi,
Bila sebut sikit positifnya vaksin,
Korang balas dengan screenshot google
(-_-")


Comeon hemak-hemak,
Google?????????
Google????


Susah lah nak ajak berdebat,
Asal buka isu je ko google dan paste.
Haih.



Sorry. Aku emo.
Bab anak memang aku emo.
Seriously emo.
Fine, kalau kau hidup sampai anak kau tua,
Aku tak heran.
Kalau esok kau meninggal? 
Anak kau sakit,..
Sakit sebab ego kau sendiri...
Baru kau tahu lah,
Nak atau tak orang lain bela anak kau.


Please mommy,
Jangan lah jadikan anak tu ujikaji! 
Tak sayang keeeeee,
Aku tak faham tahap kasih sayang korang,


Aku ni punye laaa sayanggggg gila anak,
So aku tak faham otak korang berhubunggg.


Sekian.




‎‎

No comments: