FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BODY

Memandangkan badan semakin lah tak solid especially perut. Dn mmandangkan lah saya tension bila memandangnya especially bila pakai tshirt, or blause. So saya terfikir kan nak ubah gaya hidup sihat saya ! Berjoging !!

So for this weekend, dah argue dengan incik lalan, ajak dia joging tapi dia tak mau. Dia kata joging tak termasuk dalam kamus hdup dia dan konon katanya dulu dia johan lumba lari 1.6km. Haa, begitu lah ceritanya. Tak tahu lah betul ke tak. Cehh.

So ajak lah dia cycling, berbasikal kan macam seronok kan ? sekarang trend berbasikal kan ? Tapi kata dia lagi konon dari sekolah rendah sampai menengah dah puas berbasikal, so tentang topik berbasikal je 1jam perbualan juga lah dia duk cerita dulu dia naik basikal jauhnya kalau naik kereta pn 15minit lah, sangat jauh lah, aishh, panjang lebar lahh. Even actually dia da banyak kali ulang dah.

So at last, dia ajak pergi memancing. Katanya dah lama tak memancing, dan masa dia memncing dia suh saya joging setempat kat situ (-_-")

Kesimpulannya, tunggu ahad ni. Tak tahu lah plan yang mana menjadi. Huhu. Lagisatu, ye bersenam ni kat rumah pun boleh. Masuk bilik. Kunci pintu. Switch on radio, u all bukak lagu rancak. Then, dance ! Bagi keluarkan peluh2 lompat lah sana sini, joging ke, apa sekalipun. Tapi dah bosan buat lah, need something new, bangun tidur pn semenjak dua menjak da praktis trs buat "sitt up", tapi kesan tak nampak. That's y need pembaharuan, terfikir nak joging kat Tanjung Muar. Joging tepi sungai, kawasan rekreasi sure nyaman ! :)

Actually, nak jatuh cinta pada senaman adalah amat susah, kenapa susah ?? Antara alasannya adalah :

1) Letih : Yelah dah tak suka bersenam memanglah rasa letih, sebab tak build stamina.
2)Takde masa : Makan ada masa, gossip ada masa, Facebook ada masa.
3)Berpeluh. Nanti rambut/tudung selekeh, mekap cair, kalut. Lupa yang fungsi utama bersenam memang untuk berpeluh.
4)Tidak tahu cara : Nak yoga kena ada cikgu, nak build muscle kena ada trainer. Ish, susahlah!
5)Dah perasan hot. Okay apa body camni, barulah perempuan. Lembik-lembik sikit, lemak-lemak sikit.

So Fatin fashiekin ! (*sambil tarik baju incik lalan) mari kita berpeluh ! (*sambil put his hand up tnda setuju !) Haha

My life must be change ! Positively !

With love,
FatinFashiekin

No comments: